X

VAŘENÍ V KOTLÍKU: Silný vývar jako noha od stolu

31.05.2015 20:28
Není nad poctivý vývar. V ideálním případě hovězí, ale pokud máte po ruce několik kilo masitých vepřových žeber, tak je o pochoutku postaráno. To že jsem se rozhodl vařit žebra byl ten, že bylo třeba je co nejdříve spotřebovat a na to je nejlepší uvařit a nakonec obrat. Díky vaření...

VAŘENÍ V KOTLÍKU: Dušené vepřové v zelenině

16.05.2015 20:45
Vaření v kotlíku je úžasné … je to poměrně rychlé, chutné a v neposlední době i zdravé. A tak mě napadlo místo klasických pokrmů zkusit něco co mám ve zvyku dělat v lorně. Ano vepřová lorna je super a dokonce takovou lornu mám, ale obřích rozměru na velký počet porcí. A tak ji...

STAVBA: Zábradlí

15.05.2015 21:02
Dnes po práci jsm se chystal dodělat schody ... poslední co chybělo bylo zábradlí ... práce šla dobře od ruky a za chvilku ze dvou střešnjích latí bylo zábradlí na venkovní schodiště ... 

VAŘENÍ V KOTLÍKU: Kotlíková zelňačka

13.05.2015 16:26
Suroviny: 1,5 litru vývaru z uzeného masa, 6 dkg sádla, 5 dkg cibule, 0,5 kg kysaného zelí, půl lžičky soli, špetka mletého pepře, půl klobásy, 30 dkg uzeného masa, 0,5 kg brambor, 1 ks taveného sýra, 2 dcl šlehačky, špetka sladké papriky, 0,5 lžičky gulášového koření, 4 stroužky...

STAVBA: Jarní odtučňovačka

12.05.2015 21:01
Jak je psáno v nadpise, tak dnes po práci dorazila ojednaná fůra kačírku pro kamennou terasu. Nezbývalo nic jiníého než se pochlapit a vzít lopatu pěkně do teplých a házet co to dá. Nakonec úmysl byl splněný do puntíku ... 

VAŘENI: Grilovaná krkovička a kotleta

12.05.2015 20:46
Není nad to si o víkendu dát pořádně do nosu. A tentokrát došlo i na první pořádnou grilovačku a jako hlavní téma byla marinovaná krkovička a kotleta. Jako vždy se ukázalo, že pro správné grilovaní je nejdůležitější správně rozpálený gril. Pak již je napůl hotovo. 

STAVBA: Stříška nad domovní dveře

12.05.2015 20:36
Z praktických důvodů jsem byk donucen nainstalovat nad vstupní dveře stříšku. Nakonec bylo poměrně rychle hotovo ... fakt je ten, že jsem zvědavý na to jak dlouho vydrží ... přeci jen mám trochu pocit, že je to výrobek typu frantopodržto. 

VAŘENÍ V KOTLÍKU: Kotlíkový bigoš

05.05.2015 08:44
Tradiční Moravskoslezská či polská pochoutka na způsob zelňačky. Vždy když mluvím s někým z Polska, tak o bigoši mluví s posvátnou úctou. Není se co divit. V Polsku není zvykem chodit na jídlo do restaurace a tak většina rodin si váří doma. Stejně tak je to i s bigošem. Ovšem s tím, že prý poctvivý...

KRYPTOZOOLOGIE: Temný zabiják z hlubin

30.04.2015 10:32
Moře od nepaměti lidstvo fascinovalo a nejinak to mu je dnes. Paradoxně lépe známe okolní vesmír než hlubiny moří a oceánu. Není výjimkou, že se několikrát do roku dostane do televizní zpráv, že byl objeven nový mořský živočišný druh. A to ani nemyslím při hloubkových ponorech, ale při pozorování...

KRYPTOZOOLOGIE: Přežívají mamuti?

30.04.2015 10:18
Kdo by si nevzpomněl na román Lovci mamutů od Eduarada Štorcha. Vzpomínka na koexistenci člověka a mamuta stále existují v našem podvědomí. A aby také ne. Vždyť právě mamut se stal stěžejním zvířetem pro přežití našich předků. Dával jim potravu, kůži na oděv a stany a i samotné kosti byli...
<< 9 | 10 | 11 | 12 | 13 >>