X

Dřevěný plůtek k předzahrádce

28.08.2016 20:50
Vzhedem k tomu, že do domácnosti přibyl chlupatý prcek, tak jsem se rozhodl všechny možné útěkové trasy zatarasit. Začátek byl před domkem a pokračování bude po celé zahradě ... ovšem tam již nebude dřevo, ale jen pletivo. 

Metuje bez vody

23.07.2016 22:03
Byl jsem se podívat s trhačem na kousek metuje kde jsem jako špunt proháněl pstroužky. A abych byl upřímný, tak jsem se trochu zarazil. Voda hodně pod normálem ... 

OKOLO NÁCHODA: Kozičky (foto + video)

26.03.2016 20:40
ODKAZ NA VIDEO Z YOUTUBE:  www.youtube.com/watch?v=H6RMiDQv_fs    

VAŘENÍ: Špagety s rajčatovou omáčkou a klobáskou

11.01.2016 21:02
Italská klasika v českém pojetí. Ovšem kečup nehledejte. Ačkoliv jsem měl chuť na špagety, tak jsem se tenrokrát rozhodl připravit co nejvíce italskou verzi. Ovšem bez klobásky vypadalo celé jídlo chudě :o))) No a na místo parmezánu jsem odlehčil jídlo pokrájeným porkem. Ovšem klobou dolu ......

VAŘENÍ: Vepřo knedlo zelo

11.01.2016 14:00
   

VAŘENÍ: Ostrá kyselá polévka s nudlema

11.01.2016 13:59
Tento receptík byl čistě experimentem spojením dvou klasických asijských chutí. Jde o tradiční čínskou ostro kyselou polévkou ve své domovině pojmenovaná suan-la tchang a vele oblíbených nudlí. A výsledek ... překvapující ... s tím, že tentokrát je polévka současně i hlavním...

VAŘENÍ: Dřžková z hlívy ústřičné a uzeninou

11.01.2016 13:58
Hlíva ústřičná je zázrak a nejen že je neuvěřitělně zdravá, tak je i chutná. No a kromě jiných chutných jídel jsem si připravil tentokrát jednoduchou polévku, která důstojně nahrazuje klasickou držkovou polévku. Dokonce mhono mých kamarádů dává přednost této variantě před...

VAŘENÍ: Tofu se zeleninou a rýžovýma nudlema

10.01.2016 20:37
Další varianta na přípravu tofu se zeleninou. Tentokrát jsem zcela vyjimečně místo japonské světlé sojové omáčce sáhl po čínské husté tmavé. A to že to nebyla chyba ocenili strávníci. Tentokrát jsem byl rád, že jsem měl po ruce více druhů zeleniny. Takže barevná kompozice se povedla. A teď k...

VAŘENÍ: Domácí bigos

06.01.2016 15:25
Chmurné a chladné počasí si nese sebou i recepty o kterých říkám, že to jsou ohříváčky. V tomto případě se jde o variaci na polský bigos. Ačkoliv suroviny jsou takřka autentické, tak správný polský bigos se vaří až 3 dny. Což jsem nevařil, Také je třeba 3 druhy masa ... ty jsem také nedával....

VAŘENÍ: Svačinové nudle se zeleninou a žampiony

05.01.2016 11:30
Super rychlé a chutné. Bez masa, ale krásně křupavé. Jeden z nejjednoduších receptů na nudle co tu mám. Suroviny se dají obmněnit dle potřeby, ale zpravidla volím osvědčenou zeleninu.    Suroviny: Instantní nudle, mrkev, bílé zelí, česnek, žampióny, sojová omáčka, chilli a...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>