X

ZAHRADA: Dokončení suché cihlové zídky

02.08.2015 20:35
Když jsem ve čtvrtek spal o scuhé cihlové zídce, tak jsem netušil, že se podaří aby již v pátek byla hotová. Ačkoliv nejde o žádné velké stavitelství, tak musím říci, že se mě líbí. Líbí se mě, že vzniklo více prostoru, který je jasně obraničen. Vím, že ještě pár cihel padne na dokončení, ale jž...

ZAHRADA: Suchá cihlová zídka

26.07.2015 20:21
Po likvidaci několika kubíků dřeva došlo na vyklízení a drobné zemní úpravy na zahradě. Někde na internetu mě zaujala nízká zídka z cihel, která byla řešena suchou cestou. To bylo přesně pro můj svah. Ačkoliv je poměrně prudký, tak končí mírně a tak si sám o sobě říkal o realizaci zídky....

GRILOVÁNÍ: Poctivé domácí grilované hranolky na grilu

19.07.2015 11:46
Opravdová vychytávka na grilu, sice je to trochu pracné na hlídání, ale na druhou stranu zdravé, chutné a za pár kaček. Brambory je třeba nakrájet na silnější hranolky, které osušíme v papírové utěrce. Nakonec stačí přidat oblíbené koření a trochu oleje. Není dobré nechat brambory dlouho stát,...

GRILOVÁNÍ: Hliníkovo překvapení

19.07.2015 11:41
Hliník se odstěhoval do Humpolce ... legendární hláška z filmu Marečku, podejte mi pero. A podle této hlášky jsem si pojmenoval nasledující baštu. Nic nového pod sluncem. Cibule, brambory , žampiony, špek a maso. To vše náležitě nakrájené na přiměřené kousky a zabaleny do alobalu. Jednotlivé...

VAŘENÍ: Lahůdkové tofu s rýžovýma nudlema

19.07.2015 11:38
Tofu má své kouzlo a ne každý jej v něm najde. Kdokoliv kdo se na něj bude dívat jako na náhradu masa, tak mu pravděpodobně nikdy nepřijde na chuť. Já raději volím takové  postupy, které jsou shodné pro práci s masem, ale tofu má tu výhodu, že se dá skvěle ochutit a to i připravit. V...

ZAHRADA: Jak vylepšit nejlevnější altán

13.07.2015 19:56
Před asi dvěma roky jsem pořídil levný altán - přístřešek, který po několika dnech vzal za své. Tenké trubky nevydrželi a přístřešek šel do kopru. Měl jsem čas a materiál nejnamáhanější díly jsem nahradil dřevěnou latí, které jsou připevněné pomocí natloukacích špicí. První velký vítr má již za...

VAŘENÍ: Čínská zelňačka

13.07.2015 19:55
Zelňačka po čínsku je nebo spíše bylo jídlo co mě napadlo jako náhradu za hlavní chod, když teploty venku se pohybují okolo 35C ve stínu, tak nikdo nemá chuť na něco hutného.  Napadla mě polévka obdoba zelňačky, ale z pekingského zelí. A jako hlavní kalorický příspěvek je bílé tofu....

VAŘENÍ: Tofu s pekingským zelím

13.07.2015 19:53
V jednoduchosti je síla a to platí i o variantě tofu s pekingským zelím. Rychle smažená zelenina, osmažené tofu, ochucené a zahuštěné a nakonec hustě posypané smaženou cibulkou. Co víc dodat než recept.   Suroviny: Tofu, čínské zelí (pouze košťál), jarní cibulka, smažená cibulka,...

STAVBA: Solární led světlo nad dveře

08.07.2015 10:04
Vychytávka nejen na stavbu, ale pro všechny  co potřebují světlo v místech, kde není el proud. To o čem chci psát je solární lampa s detektorem pohybu. Naprostá dokonalost.  Pořízeno v Lidů za pouhých 299 peněz.

GRILOVÁNÍ: Grilovaný krůtí krk

08.07.2015 10:02
Krůtí krk je prazvláštní surovina a pokud ji nějaká hospodyňka používá, tak pouze do vývaru. Ano výhoda této suroviny je, že je opravdu masitá. Po obrání do polévky je v polévce skutečně samé maso. Grilovaný již měl drobné mušky. A to přeci jen se jedná sušší maso a grill vysušuje. Proto vylo...
<< 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>