X

VAŘENÍ V KOTLÍKU: Úsporný trampský buřtguláš s okurkovou vložkou

30.04.2015 07:46
Buřtguláš je naprostá klasika od táborových ohňů. S tím, že jsem se naučil přidávat i kyselou okurku včetně trochy láku. Vyžene buřtguláš tak do naprosté špičky a nebude se moci od kotlíku odtrhnout. Suroviny: 2 brambory, 2 vuřty, 2 lžíce polohrubá mouka, sůl, libeček, 1 velká cibule, pepř, sádlo...

VAŘENÍ V KOTLÍKU: Texaské fazole v kotlíku

30.04.2015 07:45
Každý správný chlap jí fazole nebo to alespoň tak si to představují režiséři a scénáristé filmových westernů. Každopádně fazole jsou super jídlo, kterým nikoho neurazíte. Suroviny: Uzený bůček 250g, fazole 4 plechovky, 5 párků, 2 cibule, 4 papriky, kečup přiměřeně, sůl, pepř, chilli. Postup:...

VAŘENÍ V KOTLÍKU: Bramboračka z hub co dal les

30.04.2015 07:44
Neznám jinou tradiční polévku od táboráku, která má mnoho variant a je velmi oblíbená. Jde dělat jak z čerstvých lesních hub případně i ze sušených, které mají více aroma a v nouzi nejvyšší přijde vhod žampion či hlíva ústřičná. Suroviny: 1 celer, 1 petržel, hrst sušených hub, 2 cibule, rostlinný...

VAŘENÍ V KOTLÍKU: Halaszle

30.04.2015 07:42
Psát článek o vaření v kotlíku a ještě k tomu v rybářském časopise a nezmínit naprostou klasiku a to rybí polévku Halaszle. Problém nastává, že uvařit autentickou verzi je trochu problém. Vždyť existuje tiské halaszle, baja halaszle, balatonské halaszle, dunajské halaszle … a další místní recepty....

VAŘENÍ V KOTLÍKU: Klasický kotlíkový guláš

30.04.2015 07:41
Není nad nesmrtelný kotlíkový guláš. Ačkoliv tradiční maďarský gulyás je odlišný od české varianty, tak sám za sebe jednoznačně volím oblíbenou českou variantu. Suroviny: Hovězí maso 400g, sádlo 2 lžíce, slanina 40g, cibule 1ks, sůl, paprika sladká 1 lžička, pepř, brambory 400g, rajčata 2 ks,...

STAVBA: Venkovní schodiště

21.04.2015 20:19
Sliby by se měli plnit nejen o Vánocích jak zpívá Janek Ledecký ... a tentokráte došlo i na mě. Již několik let jsem sliboval venkovní schody na terasu. No a plný omtimismu jsem nechal nařezat fošny a dal se do toho ... výsledek je nesmírně zajímavý ... jsou to schody. Asi jsem si je trochu...

AKTUÁLNĚ: AMERICKÝ KONVOJ V NÁCHODĚ

29.03.2015 17:20
Dnešní den není ničím vyjimečný, normální neděle a k tomu pěkně uplakaná. Ale i přes toto nevydařené počasí se sešlo mnoho lidí na  náchodském hraničním přechodu aby se mohli podívat na průjezd amerického konvoje, který směřoval zpět na svoji mateřskou základnu v Německu. Že se sešlo opravdu...

VAŘENÍ: Domácí tavený sýr

11.12.2014 09:12
Nepatřím mezi ty co okamžitě podlehnou nějaké mánii a tak ani „vaření“ během televizních novin mě nezaujalo. Ale v mém okolí se začalo vyskytovat, že všichni vyrábějí tavený sýr z tvarohu … no a tak mě to nedalo a také jsem to prubnul. Při hledání informací (recept snad ani netřeba) jsem...

STAVBA: Dodělávky v kuchyni

24.11.2014 08:19
Už dlouho mě vadilo, že v kuchyni ještě není vše hotovo a hlavně lišty. Abych byl upřímný, tak ne veškerá zakončení dlažby jsem udělal natolik hezky abych to mohl přejít mávnutí rukou. A tak jsem hledal vhodný a ne moc drahý materiál, kterým by se dalo zamaskovat nějaké nešvary.  Nakonec...

VAŘENÍ: Rychlé halušky s uzeným bez halušek

20.10.2014 11:17
Není to tak dlouho co jsem dostal chuť na halušky s uzeným a kysaným zelím. Částečně za to asi mohl regionální pořad „Jak šmakuje Moravskoslezsko “ (který mimoto na youtube doporučuji). Vzhledem k tomu, že jsem objevil u řezníka pěkné uzená žebírka, která byla i plná masa, tak jsme hned...
<< 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>