Archiv článků

VAŘENÍ: Kuřecí s rýžovými nudlemi

15.11.2015 20:39
Další den čína … nebo pokus o asijskou kuchyni. Tentokrát již i s kuřecím prsíčkem jako bonusem k nudlím. Obdobný recept jako smažená rýže, ale s masem a rýžovými nudlemi.  Chuťovka a zdravější večeře. Suroviny: Rýžové nudle, kuřecí maso, cibule, pórek, mrkev, bílé zelí, česnek,...

VAŘENÍ: Smažená rýže se zeleninou

14.11.2015 20:12
Klasický recept z asijské provenience. Původně jsem si myslel, že přidám i kuřecí  maso, ale trochu jsem to přehnal se zeleninou a houbami. Nakonec  se ukázalo, že maso nebylo vůbec nutné a chuť delikátní. Rád si pochutnám na plném talíři takové chuťovky. Suroviny: Rýže, cibule,...

VAŘENÍ: Marinované sojové maso ... i pro masožravce

12.11.2015 18:52
Co ser týče zdravé výživy, tak se čas od času člověk snaží pro to svoje drobné tělíčko něco zdravého uvařit. Nejsem příznivcem prumyslově vyrobeného sojového protejnu, který se označuje jako sojové maso. Z vlastní zkušenosti vím, že základem je ochucení ... o opačném případě se nedivím, že jsou...

VAŘENÍ: Červené thajské jungle curry

11.11.2015 19:55
Thajská kuchyně nepatřím mezi nejběžnější v našich zeměpisných šířkách, ale díky rozsáhlému sortimentu v supermarketech najdeme spousty surovin pro přípravu autentických asijských surovin. Tentokrát jako rychlovku a snadné jídlo volím RED JUNGLE CURRY S TOFU … červené kari je poměrně...

VAŘENÍ: Vepřové v hoisin omáččce

07.11.2015 19:42
Miluji asijskou kuchyni. Spíše než variace na čínu mě nejvíce zaujala vietnamská či thaiská kuchyně. Ovšem u nás jsou pouze asijská bistra, která vaří euročínu ... což také není úplně špatná volba. Sice od originálu májí taková jídla daleko, ale jsou ve směs lehká, rychlá a z dostupných surovin. Co...

VÝLET: Výlov rybníku Špinka

01.11.2015 20:52
Už to bylo dva měsíce po dospěláckém očkování a tak jsme s Rozárkou vyrazili k vodě. Bohužel ne na ryby, ale na výlov. S rukou na srdci přiznávám, že jsem "pravý a nefalšovaný" výlov viděl poprvé. Moje původní očekávání, že okolo rybníka Špinky bude tak pár lidí, tak to byl velký velký omyl. Lidí...

VAŘENÍ: Kuřecí křídla pro gurmána

01.11.2015 20:50
Kuřecí křídla považuji za naprostou delikatesu pokud se udělá dobře. Nikdy nestačí jedno, dvě či tři, ale pěkně plný pekáč. Pak už jen zapomenout na dobré mravy a vzpomenout na Tudorovské hostiny. Házení kostí za sebe povoleno ... ne teď si trochu dělám legraci. Faktem je, že křidélka mohou být i...

VAŘENÍ: Kachna v pomalém hrnci

01.11.2015 20:47
Kachničku tu já rád ... tuze rád a tak jsem chtěl další baštu vyzkoušet v pomalém hrnci. Zatímco v létě je nádhera grilovat nebo vařit v kotlíku, tak na podzim a v zimě je fajn si v klidu něco pomalého upéct. No a proč ne zrovna tu kachnu. Všem doporučuji ... jednoduchá, chutná a masíčko je jako...

VAŘENÍ: Rychlá fazolačka

01.11.2015 20:45
Když se řekne fazolačka, tak to musí být fortelná polévka, která zastane i hlavní chod. A proto se v žádném případě nesmí šidit. Proto fazolačka musí být takřka ve stylu lžíce ve mě stojí.    Suroviny: Fazole i konzervované (bílé), klobása, uzené, uzený špek, brambory, cibule, kvalitní...

VÝROBA TYČOVÉ BOJKY

22.10.2015 09:07
VÝROBA TYČOVÉ BOJKY Jak jste si všimli, tak jsem možná začal tento článek o výrobě tyčové bójky trochu encyklopedicky, ale mělo to svůj smysl. Poslední dobou se objevilo několik článků, které se věnovali právě volbě bójí a stejně tak autoři těchto článků zmiňují možnost výroby této bóje, ale nikdy...
Záznamy: 71 - 80 ze 274
<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>