Archiv článků

VAŘENÍ: Pečená žebra

02.10.2015 08:39
Není nad to si udělat v pátek pěkný podvečer a k večeři si upéci třeba žebra. Podařilo se sehnat opět pěkná placatá žebra, která jsou základem celé bašty. Poté nezbývá nic než jen si vzít lahváče a zajít si ke kamnům dát dvacet. Nic jiného si tato nedietní a nezdravá bomba...

VAŘENÍ: Fazole s tofu

21.09.2015 20:31
Jakožto milovník fazolí jsem opět po nějakém čase se dal do přípravy svého oblíbeného jídla, ale tentokrát s drobnou změnou. Ačkoliv fazole připravuji stejným způsobem, tak tentokrát jsem vynechal uzeninu jako takovou a vyzkoušel přidat do fazolí uzené tofu. A abych byl upřímný, tak jsem ani...

PES: Nejlepší přítel člověka

17.09.2015 08:55
Ano, je to snad ani nemožné, ale do rodiny přišel nový mazlík s jméném Rozárka. Je to fenečka rasy kavalír king charles španěl. Roztomilá, milá a hodná od prvního dne. Prrvních několik fotek níže. Galerie včetně dalších článků bude následovat :o))))   6 týdnů 8týdnů 9 týdnů 10 týdnů Tři...

OD VODY: Rybačka pod kostelem

05.09.2015 20:13
Pěkná rybačka v duchu kaprařiny. Po delší době jsem vytáhnul kaprový cajk a kuličky. Vyrazil jsem směr Velká Louže a našel jsem si volné místo pod kostelem.  Měl jsem dvě hodiny rybačky před sebou, což na kuličky není moc času. Ovšem představa skoro celé zátoky pro sebe mě dala naději, že...

OD VODY: Vláčka na kaluži

03.09.2015 08:16
Jedna z rychlovláčka. Nechal jsem si v autě vestu a prut pro případ, že bych měl možnost si zavláčet. Ovšem zpravidla jsem narazil na rybníčky s málem vody. To samé jsem pozoroval i na své oblíbené Rozkoši. No ale nakonec jsem našel malou vodu kde se dalo alespoň trochu zavláčet. Za...

VAŘENÍ: Čínská ostrá kyselá polévka (jako z bistra)

30.08.2015 20:36
V asijské kuchyni si neumím představil lepší polévku než čínskou ostrou kyselou polévku.  Je to něco proč rád chodím do pochybných asijských bister. Další chody ne vždy jsou tak dobré jako polévka.  Jak jsem hledal recepty, tak u jednoho z nich byla hláška, se kterou musím...

GRILOVÁNÍ: Špíz z uzené krkovičky

27.08.2015 22:01
Není nad to si připravit špíz, který jde stejně tak dobře zbaštit studený jako teplý. Leč pro mlsné huby jako jsem já je vhodnější ogrilovaný špíz. A to ne tak ledajaký. Pěkně v pivu, oleji a grilovacím koření naloženou krkovičku. To již je jiná bašta …   Suroviny: na kostky marinovaná...

VAŘENÍ: Smažené nudle s vepřovým masem

13.08.2015 20:34
Obdoba nudlí s tofu a tak více méně postup je stejný. Ale s tím rozdílem, že maso připravím si dopředu a to tak, že plec, krkovičku nebo kotletu nakrájím na tenké nudličky a naložíme do oleje a směsi koření dle chuti. Osobně jsem měl nové čerstvé originální koření na gyros. Je dosti...

VAŘENÍ: Smažené nudle s tofu

13.08.2015 20:31
Skvělá, snadná a zdravá alternativa ke smaženým nudlím co každý zná z asijsko/vietnamsko/čínských bister. Vhodné jak pro vegetariány, tak i pro ty co nemají v letošních vedrech chuť na těžké jídlo s omáčkou a knedlíkem. To více méně byl i můj případ. Jak jsem  sliboval je to...

S KRMÍTKEM BEZ NÁVNADY

05.08.2015 07:48
Po přečtení názvu článku si musí čtenář myslet, že se autor článku musel zbláznit. A i když je název prapodivný, tak naprosto přesný a střízlivý. Rybářovo krmítko od počátku bylo nositel návnady, která měla za svůj hlavní cíl přilákat rybu. Na tom se nic po desítkách let nezměnilo a dosud rybáři...
Záznamy: 91 - 100 ze 274
<< 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>