VAŘENÍ: Rychlá fazolačka

01.11.2015 20:45

Když se řekne fazolačka, tak to musí být fortelná polévka, která zastane i hlavní chod. A proto se v žádném případě nesmí šidit. Proto fazolačka musí být takřka ve stylu lžíce ve mě stojí. 

 

Suroviny: Fazole i konzervované (bílé), klobása, uzené, uzený špek, brambory, cibule, kvalitní mletá sladká paprika, česnek, majoránkachilli, masiox, sůl, pepř atrocha oleje.

Postup: Z vlastní zkušenosti doporučuji proi rychlost bílé konzervované fazole a nebo si uvařit červené ale pěkně sami doma. Každopádně do hrnce dáme na kostičky pokrájený špek a na drobno cibulku. Trocha oleje a smažíme cibulku do sklovita. K cibulce přidáme červenou papriku a v rychlosti osmahneme a přilejeme vodu. Do vody dáme masox (kostička z kafilérky - kdo nechce nemusí). A následně v rychlém tempu do polévky přidáme na kostičky uzené (zbytek kolena), na kolečka klobásu a kostičky brambor. Vaříme dokud brambory nezměknou. Pak dochutíme chilli, česnekem a majoránkou. 

A to je vše. Za půlhodiny je na světě polévka, že i pan kuchař si sedne na zadek.Chutná, výživná a hlavně rychlá.