Archiv článků
VAŘENÍ: Guláš v pomalém hrnci
18.10.2015 20:46
Dlouho jsem přemýšlel o vaření v pomalém hrnci. Dřív byl v reklamách pečený vařený a teď již trochu ten boom opadl, ale pořád ve mně červíček šťoural, že by nemusel to být špatný přístroj. Trochu jsem zasurfoval po internetu a reakce byli skutečně velmi pozitivní. Vzhledem k tomu, že...
Výlov jezírka
18.10.2015 20:44
Výlov jezírka
Přišel podzim a blíží se zima a tak došlo na výlov jezírka, které bývá již pravidelnou podzimní činností. Kromě „matečních“ zlatých rybek jsem úspěšně vylovil i loňský výtěr, který se již zabarvil do nových barev, ale současně i letošní jarní. Řekl bych, že chov začíná být úspěšný …...
Transport kontejneru pro chov ryb - akvaponie
18.10.2015 20:39
Člověk se musí vyvíjet i ve vlastních koníčcích. Tako vášnivý rybář a stejně tak i chovatel okrasných ryb jsem si řekl, že by tento zájem chtělo posunout trochu dál a to chovat vlastní ryby. V mém případě nejvhodnějším kandidátem na chov je pstruh duhový. Ale to již trochu předbíhám … ovšem...
VAŘENÍ: Krkovička na zelenině
18.10.2015 20:32
Krkovička je naprosto super kus masa a hodí se stejně dobře na grilování nebo i pečení nebo smažení. Tentokráte jsem zvolil variantu předsmažená a dopečená :o). Ale vše postupně. Myslím, že se bašta povedla a měla formát minutky z lepší restaurace, leč byla zežrána dříve než jsem ji stihnul...
VAŘENÍ: Cibulový koláč
18.10.2015 20:30
VAŘENÍ: Cibulový koláč
Slané koláče miluji. Osobně nejsem moc na sladké, tak bohužel nikdy nejásám nad sladkým koláčem (snad jedinou výjimkou jsou koláče a buchty s tvarohem. Ale zpět k slanému koláči. Poprvé jsem jej dělal pro společnost do hospůdky, když jsem se vsadil o „lepší“ pokrm....
NA KAPRY S KRMÍTKEM
12.10.2015 13:57
Pokud se budeme bavit o moderní kaprařině, tak samotné krmítko mělo být již překonáno někdy na počátku devadesátých let, ale co je zajímavé, že se stále používá a má i své výsledky. Před několika málo lety samotné krmítko zapadlo v zapomnění u všech lovců kaprů, ale skoro bylo již kaprařských...
VAŘENÍ: Zapečené brambory s kysaným zelím
05.10.2015 09:04
Jak se čas od času zmiňuji, tak miluji skromná a nápaditá jídla a toto považuji za jedno z nich. Upřímně řečeno nikdy jsem nepřišel na chuť „tradičním“ francouzským bramborům. Každopádně internet vyhodil odkaz na brambory zapečené se zelím a tak sobotní oběd byl jasný.
Suroviny: Brambory,...
VAŘENÍ: Prach obyčejná zelňačka
04.10.2015 20:11
Miluji zelňačku bez ohledu jako bohatě je ustrojená. Od skromné šumavské zelnice až po skvělé maďarské zelňačky bohaté na uzené, klobásky a kvalitní papriku. Leč i obyčejná zelňačka je skvělá na zahřátí těla i ducha. A jde vyrobit z obyčejných surovin. Třeba i z vepřových žeber. Po...
VAŘENÍ: Kabanosový mls
04.10.2015 20:10
Naprosto jednoduchý a velmi chutný i kalorický pokrm. Chutná jak čerstvě upečený, tak i studený. Je to prostě bašta, kterou zvládne každý a určitě nikoho neurazí.
Suroviny: kabanos, cibule, sýr (eidam 30%), hořčice a vajíčka.
Postup: Kabanos nakrájíme na kolečka, která potřeme hořčicí a skládáme je...
VAŘÍME U VODY V KOTLÍKU
02.10.2015 08:57
Každým rokem jsem uvažoval o nákupu kotlíku a vaření v přírodě. A je v podstatě jedno jestli si nějakou dobrotu uvaříme na zahradě, u vody nebo někde na čundru v lese. Bude se lišit prostředí, pravděpodobně i použité suroviny, ale delikatesa to bude vždy. Obávám se, že pokud dneska...
Záznamy: 81 - 90 ze 274