VAŘENÍ: Kuřecí křídla pro gurmána

01.11.2015 20:50

Kuřecí křídla považuji za naprostou delikatesu pokud se udělá dobře. Nikdy nestačí jedno, dvě či tři, ale pěkně plný pekáč. Pak už jen zapomenout na dobré mravy a vzpomenout na Tudorovské hostiny. Házení kostí za sebe povoleno ... ne teď si trochu dělám legraci. Faktem je, že křidélka mohou být i rychlou a chutnou večeří nebo jen něčím co zakousnete k pivu či vínu. 

 

Suroviny: Kuřecí křidélka, koření gyros (ideálně  originál z Řecka), ciule, česnek, sůl, pepř a trochu oleje. Na potírání kečup, pivo, pár kapek oleje, worchesterovou omáčku a mleté chilli.

Postup: Jako vždy snadný jako facka. Pěkně křidélkaočistíme pokud je to nutné. Pak nařežu kůžy. Do pekáče (v mém případě remosky) rozdrobíte na půlkolečka cibulku a na plátky česnek. Trochu oleje a už sázáme okořeněná a osolená křídla. Pmalinku pečeme, jakmile křidélka začínají býti k nakousnutí potíráme připravenou omáčkou a ještě chvilku pečeme. Ideální přílohou je čerstvý chleba.