VAŘENÍ: Lahůdkové tofu s rýžovýma nudlema

19.07.2015 11:38

Tofu má své kouzlo a ne každý jej v něm najde. Kdokoliv kdo se na něj bude dívat jako na náhradu masa, tak mu pravděpodobně nikdy nepřijde na chuť. Já raději volím takové  postupy, které jsou shodné pro práci s masem, ale tofu má tu výhodu, že se dá skvěle ochutit a to i připravit. V tomto případě jde o tofu se zeleninou a rýžovými nudlemi.

 

Suroviny: Rýžové nudle, lahůdkové tofu, mrkev, cibule, jarní cibulka, pórek, pekingské zelí, žampiony, chilli omáčka, sojová omáčka a ústřicová omáčka.

 

Postup: Jednodušeji to již nejde. Na pánvičce si osmažíte tofu do křupava, na woku ve vyšší vrstvě oleje smažíme zprudka, cibuli s mrkví, podle tvrdosti přidáme žampiony, pórek, jarní cibulku a nakonec ochutíme chilli, sojovou a ústřicovou omáčkou (kdo má rád přidá si i rybí omáčku). V rychlovarné konvici si ohřejeme v průběhu smažení vodu a tou zalejeme připravené rýžové nudle, které jen zamícháme do připravené směsi zeleniny a opečeného tofu. Ideální je takové pokrmy podávat spolu s omáčkami, ať si každý dochutí podle svého.