X

Cuketová čína

11.06.2014 10:35
V rohu kuchyně leželo několik nenápadných cuket a tak jsem si říkal co z toho vykoumat k obědu. V takovém pařníku se kazí všechno dvojnásob rychleji. A tak mě napadla sekaná nebo nákyp, ale zase tolik cuket nemám. No a tak jsem si vzpomněl jak mě strašně chutnat jeden recept,...

Šššššššš … Špagety se šproty

10.06.2014 10:38
Došlo na to, že jsem nucen si něco připravit na gáblík k obědu abych zbytečně neztrácel čas po hospodách a tak jsem včera přemýšlel co bych si dal. A tak mě napadlo, že jsem neměl dlouho špagety. Při teplotách okolo 36C ve stínu bych si stejně asi nedělal bůček nebo koleno, ale něco lehčího. A...

Víkendová šolíchačka s podlahou

01.06.2014 19:34
O víkendu došlo na nejhorší. Byl čas a materiál a tak nebránilo nic tomu, že jsem se mohl vrhnout na podlahu. Která se zadařila zmáknout o jedno víkendu v jednom. Po téhle prácičce je možné říct, že konečně je domek obyvatelný plně :o))) Zbývá jen zbrousit, nalakovat a...

Jak jsem stavěl chemickou kadibudku v domě

26.05.2014 17:19
Z různých důvodů se ukázalo, že je vhodné mít i v „přízemí“ další toaletu. Samozřejmě nikdy v těchto místech nebyla plánována a tudíž zde není odpad ani přívod vody. Z toho důvodu byla volba jasná. Buď nějaká varianta ekotoalety (rašelinová, pilinová, separační nebo kompostovací) a...

Kovbojské fazole po česku

26.05.2014 11:02
Proč kovbojské fazole po česku? Důvod je ten, že kovbojské CHILLI se vaří z mletého hovězího masa s velkým podílem chilli papriček. Zpravidla takové fazole jsou přílohou k pořádnému šťavnatému steaku. A samo jídlo je velmi podobné Mexickému chilli noc carne s tím, že texaské...

Echt česnečka aneb silná jako noha u pr*ele

12.05.2014 10:14
Česnečku miluju. Je to jedna z polévek, která jde jíst kdykoliv. Ale je to hlavně nejlepší zpravovák po flámu. Česnečka jako samo o sobě jde udělat v podstatě jako vývar z brambor s prolisovaným česnekem. Ano i to je česnečka, ale pravda je, že mě vždycky přišla k chuti...

Tuning nudlové instantní polévky

07.05.2014 15:33
Každý zná a občas musel požít nudlovou čínskou polévku. Brával jsem si ji do práce když bych dostal hlad … chuť asi ne. Ať si člověk vezme od hovězí po krevetovou, tak státe ta stejná chuť. Napadlo mě otestovat různé polévky u našich vietnamských spoluobčanů, ale pořád je cítit chemie a  kdo...

Krkonošské kyselo

07.05.2014 14:31
Poměrně známá polévka z Krkonoš. S tím, že bohužel málo lidí mimo naše nejvyšší hory zná ten správný recept. A věřte, že i tato poměrně jednoduchá polévka se prasí i v Podkrkonoší. Je zde několik základních postupů, které je třeba udělat a ne si ulehčovat práci a některé vynechávat....

JAK SE STAVÍ: Proč zahradní domek

05.05.2014 16:17
Už delší čas se dokopám napsat článek na téma proč stavě zahradní domky či malé domky. Nedávno jsem na tuhle otázku odpovídal několika známým a tak mě napadlo pro ty co to bude zajímat přidat svůj názor i na internet. Na začátku je třeba trochu přiblížit co je zahradní domek a co určitě není. Začnu...

Luxusní žebračka aneb chlebová polévka jinak

05.05.2014 15:11
Žebračka jako jeden z původních krkonošských receptů se rozšířil takřka po celém území naší země. Je to dáno i tím, že je to recept z prostých chalup kdy tehdejší lidé měli radost, že měli co do úst a tak ani kousek ztvrdlého chleba nesměl přijít na zmar. Od té doby se mnoho věcí změnilo,...
<< 12 | 13 | 14 | 15 | 16 >>