Archiv článků

VAŘENÍ: Novopatský drahokam ... Náchodská specialita

30.12.2015 11:58
Další z místích specialit nad kterou návštěvníci kroutí hlavou. Tentokrát to je variace na guláš. Každý zná gulíš hovbězíé, vepřový, s fazolema nebo segedýn. Mnoho typů, ale co u nás v Náchodě máma? Podržtem se novopatský drahokam nebo zkráceně drahoušek je hovězí/vepřový guláš s knedlíkem,...

VAŘENÍ: Chilli česnečka

30.12.2015 11:56
Poslední dny jsou poměrně mrazivé a po procházce s psíkem je třeba se pořádně zahřát. Ačkoliv tekutý svetr patří k nejlepším ohřívadlům, ale pokud máte v úmyslu sednou zase zavolant, tak to zavání neřešitelným problémem. Ovšem poctivá česnečka s chilli je důstojnou náhradou tekutého svetru a to...

VAŘENÍ: Lepenice s uzeným

29.12.2015 12:27
Lepenice nebo kočičák je klasický jihočeský pokrm z chudých chalup. Je to skvělá příloha k uzenému nebo pečenému masu, ale stejně tak se hodí k pečené klobásce nebo sekané.    Suroviny: Brambory, kysané zelí, cibule, sádlo, smetana. Případně i sůl a...

VAŘENÍ: Sójové nudličky se sýrovou omáčkou

28.12.2015 16:32
Sojové maso má mnoho přívrženců a stejně asi tolik odpůrců. Spousta lidí co znám by jej nevzalo do smrti do úst. A mnohdy se jím ani nedivím. Ono jde vždy jen o úpravdu suroviny. A v tomto případě garantuji jedlostí na 99%.    Suroviny: Sojové nudličky, suché bílé víno, masox,...

VAŘENÍ: Kuře se zeleninou

28.12.2015 16:29
Další z variací na bistroasijské pokrmy. Poslední dobu jsem velkým fandou lehčíh jídel. Ne že by pořádná bašta stála stranou, ale vždy by mělo jít o vyváženou stravu. A protikladem masa je vždy zelenina a to mimimálně v poměru 1:3. Pak není problém se dobře a dosytosti nadlábnout...

VAŘENÍ: Vánoční štědrovečerní menu

28.12.2015 16:27
Stědrovečerní večeře je slavnostním vyvrcholením Štědrého dne. Je škoda, že posledních několik let nepamatuji bílé Vánoce a tak s chutí si uděláme i "letní Vánoce" pěkně u bezénu :o))) Ovšem u nás platí klasika bez ryby ... tedy bramborový salát, vinná klobása a vepřový řízek ... 

VAŘENÍ: Vánoční krkonošské kyselo

28.12.2015 16:15
Pravda asi každý kdo jen trochu zná krkonošskou kuchyni, tak si musí poklepat na čelo nad "Vánočním kyselem". Ano je to pravda. Není rozdíl mezi Vánočním nebo letním kyselem. Ovšem u nás v rodině panuje tradice, že k obědu podáváme kyselo s bramborem. A tak je pro mě vždy toto stědrodenní...

VAŘENÍ: Rychlá sýrová omáčka

21.12.2015 16:07
A jak se tak stává, tak jednou jsem potřeboval vytvořit rychle a chutně omáčku. Ve profi stravování by byla jasná volba UHO. Tomu jsem se chtěl vyhnout a tak jsem si řekl udělám sýrovou omáčku s bílím vínem ala fondu. A hle šlo to ... sice švýcar by kroutil očima nad zvoleními surovinami, ale...

VAŘENÍ: Chilli chlebovka

21.12.2015 16:06
Obdoba chlebové polévky s pekelně ostrým nádechem. Jednoduchá polévka, která lze snadno, ale velmi efektivně ustrojit tak, že osloví i zapřísáhlé odpůrce takových polévek.    Suroviny: 2 krejíce chleba na porci, česnek, chilli, ocet, zeleninouvý bujóm, sůl a pepř.   Postup:...

VAŘENÍ: Nudle s chilli tofu

21.12.2015 16:05
Jednoduchá a rychlá večere. Tentokrát prim hraje chilli tofu, které se opět vrátilo do sortimentu Lídlu. Oproti dalším variantám má ale tu vlastnost, že se drobí. Což není zase taková vada. Každopádně doporučuji vyzkoušet i toto chilli tofu.    Suroviny: Chilli tofu, instantní...
Záznamy: 31 - 40 ze 274
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>