VAŘENÍ: Rychlá sýrová omáčka

21.12.2015 16:07
A jak se tak stává, tak jednou jsem potřeboval vytvořit rychle a chutně omáčku. Ve profi stravování by byla jasná volba UHO. Tomu jsem se chtěl vyhnout a tak jsem si řekl udělám sýrovou omáčku s bílím vínem ala fondu. A hle šlo to ... sice švýcar by kroutil očima nad zvoleními surovinami, ale nemohu si pomoci ... omáčka splnila svůj účel a byla velmi chutná. 
 
Suroviny: Cibule, pórek, bílé víno suché, tavený sýr, smetana, sýr tipu rokfór nebo niva, máslo a sůl a pepř.  
 
Postup: Není nic snadnějšího, takže na oleji osmahneme cibulku, přidáme bílé víno, tavený sýr a pomalinku roztápíme. Přidáme trochu smetany a rozdrobíme také nivu. Nakonec přidáme pórek a dochutíme solí a pepřem ... výborně se tato omáčka osvědčila třeba místo tatarské omáčky ke smaženému květáku.