VAŘENÍ: Kuře se zeleninou

28.12.2015 16:29
Další z variací na bistroasijské pokrmy. Poslední dobu jsem velkým fandou lehčíh jídel. Ne že by pořádná bašta stála stranou, ale vždy by mělo jít o vyváženou stravu. A protikladem masa je vždy zelenina a to mimimálně v poměru 1:3. Pak není problém se dobře a dosytosti nadlábnout :o)))
 
Suroviny: Kuřecí stehení maso, mrkev, pórek, cibule, žampiony, bílé zelí, červená kari pasta, sojová omáčka, rybí omáčka a chilli.
 
Postup: Mrkev na sirky, pórek za půlkolečka, žampiony na plátky, zelí na kolečka a maso na nudličky. Kuřecí maso osmahneme na trošce oleje a dáme stanou. Na stejné pánvy osmahneme mrkev, cibuly a poté další zeleninu. Přidáme kuřecí maso i se šťávou. Přidáme kari pastu, sojovou a rybí omáčku. Chvilku podusíme a okamžitě podáváme.