Archiv článků

VAŘENÍ: Ostrá kyselá polévka s nudlema

11.01.2016 13:59
Tento receptík byl čistě experimentem spojením dvou klasických asijských chutí. Jde o tradiční čínskou ostro kyselou polévkou ve své domovině pojmenovaná suan-la tchang a vele oblíbených nudlí. A výsledek ... překvapující ... s tím, že tentokrát je polévka současně i hlavním...

VAŘENÍ: Dřžková z hlívy ústřičné a uzeninou

11.01.2016 13:58
Hlíva ústřičná je zázrak a nejen že je neuvěřitělně zdravá, tak je i chutná. No a kromě jiných chutných jídel jsem si připravil tentokrát jednoduchou polévku, která důstojně nahrazuje klasickou držkovou polévku. Dokonce mhono mých kamarádů dává přednost této variantě před...

VAŘENÍ: Tofu se zeleninou a rýžovýma nudlema

10.01.2016 20:37
Další varianta na přípravu tofu se zeleninou. Tentokrát jsem zcela vyjimečně místo japonské světlé sojové omáčce sáhl po čínské husté tmavé. A to že to nebyla chyba ocenili strávníci. Tentokrát jsem byl rád, že jsem měl po ruce více druhů zeleniny. Takže barevná kompozice se povedla. A teď k...

VAŘENÍ: Domácí bigos

06.01.2016 15:25
Chmurné a chladné počasí si nese sebou i recepty o kterých říkám, že to jsou ohříváčky. V tomto případě se jde o variaci na polský bigos. Ačkoliv suroviny jsou takřka autentické, tak správný polský bigos se vaří až 3 dny. Což jsem nevařil, Také je třeba 3 druhy masa ... ty jsem také nedával....

VAŘENÍ: Svačinové nudle se zeleninou a žampiony

05.01.2016 11:30
Super rychlé a chutné. Bez masa, ale krásně křupavé. Jeden z nejjednoduších receptů na nudle co tu mám. Suroviny se dají obmněnit dle potřeby, ale zpravidla volím osvědčenou zeleninu.    Suroviny: Instantní nudle, mrkev, bílé zelí, česnek, žampióny, sojová omáčka, chilli a...

VAŘENÍ: Moravský vrabec, zelí a houskový knedlík

03.01.2016 20:25
Není nad to si pochutnat na české klasice, která pohladí bříško. Není nutné si na takovou krmi chodit jen do hospody, ale můžeme si ji v klídku a pohodě udělat doma.    Suroviny: Tučnější plec, cibule, hladká mouka, kmín, česnek a sůl.    Postup: Opláchnuté maso...

VAŘENÍ: Smažené nudle s uzeným tofu a zeleninou

03.01.2016 20:21
Miluji rychlé a lehké večeře. Nic těžkého do žaludku na noc, ale zase musí to chutnat. Takže i když vynechám maso nebo masné výrobky, tak se dá udělat taková bašta až budou slézat chlupy na zádech :o)))   Suroviny: Instantní nudle, uzené tofu, mrkev, bílé zelí, cibule, pórek, česnek,...

VAŘENÍ: Obyčejná chlebovka s párkem

03.01.2016 11:05
Obyčejná chlebovka je opravdu rychlovka o které opravdu platí z nouze cnost. A v tomto případě není nic jednoduššího než chlebovka. Ovšem aby nebyla opravdu tak chudá (jen rozvařený chleba) tak je na místě přidat kousek uzeniny a koření. Pak to bude to správné ořechové pro ten správný šmrnc...

VAŘENÍ: Silvestrovské koleno v pomalém hrnci

03.01.2016 11:02
Je již tradicí v mnoha rodinách, že se k silvestrovské večeři připravuje ovárek. Tu z plece, tam z bůčku a nebo z vepřového kolena. Abych byl naprosto upřimný, tak ovar z kolena moc nemusím a tak jsem rád, že mohu použít pomalý hrnec, který připraví koleno tak, že jej bude milovat každý. Naprosto...

VAŘENÍ: Smažená rýže s vepřovým a zeleninou

02.01.2016 17:26
Další z variant na smaženou rýži, která se u nás doma stává čím dál oblíbenější. Je to jednoduché a rychlé jídlom, kde můžeme použít ztovna takovou zeleninu jakou máme doma. tentokrát jsem přidal i asijské houby a tak rýže dostala uplně jiný šmrnc. V tomto případě se jednalo o lehký oběd po...
Záznamy: 21 - 30 ze 274
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>