X

VAŘENÍ: Moravský vrabec, zelí a houskový knedlík

03.01.2016 20:25
Není nad to si pochutnat na české klasice, která pohladí bříško. Není nutné si na takovou krmi chodit jen do hospody, ale můžeme si ji v klídku a pohodě udělat doma.    Suroviny: Tučnější plec, cibule, hladká mouka, kmín, česnek a sůl.    Postup: Opláchnuté maso...

VAŘENÍ: Smažené nudle s uzeným tofu a zeleninou

03.01.2016 20:21
Miluji rychlé a lehké večeře. Nic těžkého do žaludku na noc, ale zase musí to chutnat. Takže i když vynechám maso nebo masné výrobky, tak se dá udělat taková bašta až budou slézat chlupy na zádech :o)))   Suroviny: Instantní nudle, uzené tofu, mrkev, bílé zelí, cibule, pórek, česnek,...

VAŘENÍ: Obyčejná chlebovka s párkem

03.01.2016 11:05
Obyčejná chlebovka je opravdu rychlovka o které opravdu platí z nouze cnost. A v tomto případě není nic jednoduššího než chlebovka. Ovšem aby nebyla opravdu tak chudá (jen rozvařený chleba) tak je na místě přidat kousek uzeniny a koření. Pak to bude to správné ořechové pro ten správný šmrnc...

VAŘENÍ: Silvestrovské koleno v pomalém hrnci

03.01.2016 11:02
Je již tradicí v mnoha rodinách, že se k silvestrovské večeři připravuje ovárek. Tu z plece, tam z bůčku a nebo z vepřového kolena. Abych byl naprosto upřimný, tak ovar z kolena moc nemusím a tak jsem rád, že mohu použít pomalý hrnec, který připraví koleno tak, že jej bude milovat každý. Naprosto...

VAŘENÍ: Smažená rýže s vepřovým a zeleninou

02.01.2016 17:26
Další z variant na smaženou rýži, která se u nás doma stává čím dál oblíbenější. Je to jednoduché a rychlé jídlom, kde můžeme použít ztovna takovou zeleninu jakou máme doma. tentokrát jsem přidal i asijské houby a tak rýže dostala uplně jiný šmrnc. V tomto případě se jednalo o lehký oběd po...

VAŘENÍ: Novopatský drahokam ... Náchodská specialita

30.12.2015 11:58
Další z místích specialit nad kterou návštěvníci kroutí hlavou. Tentokrát to je variace na guláš. Každý zná gulíš hovbězíé, vepřový, s fazolema nebo segedýn. Mnoho typů, ale co u nás v Náchodě máma? Podržtem se novopatský drahokam nebo zkráceně drahoušek je hovězí/vepřový guláš s knedlíkem,...

VAŘENÍ: Chilli česnečka

30.12.2015 11:56
Poslední dny jsou poměrně mrazivé a po procházce s psíkem je třeba se pořádně zahřát. Ačkoliv tekutý svetr patří k nejlepším ohřívadlům, ale pokud máte v úmyslu sednou zase zavolant, tak to zavání neřešitelným problémem. Ovšem poctivá česnečka s chilli je důstojnou náhradou tekutého svetru a to...

VAŘENÍ: Lepenice s uzeným

29.12.2015 12:27
Lepenice nebo kočičák je klasický jihočeský pokrm z chudých chalup. Je to skvělá příloha k uzenému nebo pečenému masu, ale stejně tak se hodí k pečené klobásce nebo sekané.    Suroviny: Brambory, kysané zelí, cibule, sádlo, smetana. Případně i sůl a...

VAŘENÍ: Sójové nudličky se sýrovou omáčkou

28.12.2015 16:32
Sojové maso má mnoho přívrženců a stejně asi tolik odpůrců. Spousta lidí co znám by jej nevzalo do smrti do úst. A mnohdy se jím ani nedivím. Ono jde vždy jen o úpravdu suroviny. A v tomto případě garantuji jedlostí na 99%.    Suroviny: Sojové nudličky, suché bílé víno, masox,...

VAŘENÍ: Kuře se zeleninou

28.12.2015 16:29
Další z variací na bistroasijské pokrmy. Poslední dobu jsem velkým fandou lehčíh jídel. Ne že by pořádná bašta stála stranou, ale vždy by mělo jít o vyváženou stravu. A protikladem masa je vždy zelenina a to mimimálně v poměru 1:3. Pak není problém se dobře a dosytosti nadlábnout...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>