X

VAŘENÍ: Vánoční štědrovečerní menu

28.12.2015 16:27
Stědrovečerní večeře je slavnostním vyvrcholením Štědrého dne. Je škoda, že posledních několik let nepamatuji bílé Vánoce a tak s chutí si uděláme i "letní Vánoce" pěkně u bezénu :o))) Ovšem u nás platí klasika bez ryby ... tedy bramborový salát, vinná klobása a vepřový řízek ... 

VAŘENÍ: Vánoční krkonošské kyselo

28.12.2015 16:15
Pravda asi každý kdo jen trochu zná krkonošskou kuchyni, tak si musí poklepat na čelo nad "Vánočním kyselem". Ano je to pravda. Není rozdíl mezi Vánočním nebo letním kyselem. Ovšem u nás v rodině panuje tradice, že k obědu podáváme kyselo s bramborem. A tak je pro mě vždy toto stědrodenní...

VAŘENÍ: Rychlá sýrová omáčka

21.12.2015 16:07
A jak se tak stává, tak jednou jsem potřeboval vytvořit rychle a chutně omáčku. Ve profi stravování by byla jasná volba UHO. Tomu jsem se chtěl vyhnout a tak jsem si řekl udělám sýrovou omáčku s bílím vínem ala fondu. A hle šlo to ... sice švýcar by kroutil očima nad zvoleními surovinami, ale...

VAŘENÍ: Chilli chlebovka

21.12.2015 16:06
Obdoba chlebové polévky s pekelně ostrým nádechem. Jednoduchá polévka, která lze snadno, ale velmi efektivně ustrojit tak, že osloví i zapřísáhlé odpůrce takových polévek.    Suroviny: 2 krejíce chleba na porci, česnek, chilli, ocet, zeleninouvý bujóm, sůl a pepř.   Postup:...

VAŘENÍ: Nudle s chilli tofu

21.12.2015 16:05
Jednoduchá a rychlá večere. Tentokrát prim hraje chilli tofu, které se opět vrátilo do sortimentu Lídlu. Oproti dalším variantám má ale tu vlastnost, že se drobí. Což není zase taková vada. Každopádně doporučuji vyzkoušet i toto chilli tofu.    Suroviny: Chilli tofu, instantní...

VAŘENÍ: Vinná klobása s opečeným bramborem

18.12.2015 12:50
Tak trochu příprava a dechustace vinné klobásky od místního řezníka. Musím uznat, že klobáska je excelentní a k tomu opečený brambůrek s klobáskou a pórkem je důstojnou přílohou. Hodila by se asi i tatatská omáčka, ale vzhledem k tomu, že obojí je již dostatečně kalorické, tak není třeba. A...

VAŘENÍ: Fazole pro chlapy

18.12.2015 12:47
Fazole jsou jedinou luštěninou co snad každý chlap může. Těžko říct jestli to máme v krvi od dřívějších prospektorů, kovbojů a dalších bláznů co se toulali po krajině a jediné co si nesli v sedlové brašně byli suché fazole. A co k tomu? Co bylo. A to samé zůstalo i nám kovbojům velkoměsta. Fazole...

VAŘENÍ: Švábské těstoviny s uzeným a sýrem

17.12.2015 13:50
Švábské těstoviny jsou jsou zajímavou alternativou k italský těstovinám. Jsou trochu sytější, ale proč ne. Střední evropa nikdy nebyla růžová zahrada a každý se musel poctivě ohánět a stejně tak se musel dobře najíst. Tento pokrm je jen vlastní výmysl, ale věřím, že germánský předek by s chutí...

VAŘENÍ: Chlebová polévka s párkem

17.12.2015 13:49
Další z chutných polévek, která jde uvařit ze surovin co zpravidla všichni máme doma. Pokud něco chybí, tak lze vynechat vyjma hlavní suroviny. A to je samozřejmě chleba. Počítejme cca se dvěma krajíci na porci. Ovšem osobně radeji vařím střídku a kůrku necháme bokem. Ovšem aby zbytečně nezbyla...

VAŘENÍ: Pavlišov ... Náchodská specialita

16.12.2015 13:36
Snad ani ne recept, ale spíš jen ukázka místní speciality, která je zde na Náchodsku běžná ... pro kohokoliv z mimo kraj velmi zvláštní kombinace. A aby ne za hranicemi náchodska se snad vyskytuje jen trutnovsko, které si tak trochu tuto kombinaci přivlasnilo a pojmenovalo jej Úpický řízek. Což je...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>