X
VAŘENÍ: Zelňačka ze syrového zelí
16.12.2015 11:29
Již jsem to psal dříve, ale zelňačka se dá ustrojit všelijak. A tentokrát jsem zvolil variantu ze syrového zelí. Je to jiné, ale opět velmi tak chutná polévka.
Suroviny: Syrové zelí, brambory, cibule, klobása, špek, červená paprika, chilli, majoránka, muškátový oříšek a...
VAŘENÍ: Tofu se zeleninou v hoisin omáčce
16.12.2015 10:32
Další varianta na zdravější večeři. Jako hlavní surovina a hrdina večeře tofu. A jako sekundující chuť je hoisin omáčka. Zajímavá variace na klasickou asijskou kuchyni.
Suroviny: Tofu, mrkev, bílé zelí, paprika, cibule, pórek, žampióny, česnek, hoisin a sojová omáčka, chilli a...
VAŘENÍ: Rokforové noky s grilovaným kuřetem
16.12.2015 10:27
Noky patří do klasické italské kuchyně, trochu se dají přirovnat k českým špalíčkům, ale jsou mnohem jemnější. Není nad to si trochu zaexperimentovat a spojit chutě Itálie a Francie.
Suroviny: Noky, rokfór, smetana, pórek, cibule, olivový olej, trocha másla, sůl a...
VAŘENÍ: Čínská kuřecí nudlová polévka
15.12.2015 10:30
Máte rádi nudlové polévky? Což takhle ochutnat silnou kuřecí polévku ala čína. Jednoduchá a velmi chutná polévka třeba ke svačině nebo jen na zahřátí.
Suroviny: Kuřecí odřezky, kuřecí maso, cibule, skleněné nebo pšeničné nudle, škrob, weisu, sůl a pepř a pro ty co rádi ostré i...
VAŘENÍ: Koleno na pivu v pomalém hrnci
12.12.2015 21:09
Další recept pro milovníky vepřového kolena. Tentokrát koleno připravené v pomalém hrnci. A upřímně nikdy jsem snad nejedl koleno, které by se doslova sypalo. Opravdu delikátní úprava kolene i pro ty co jej moc nemusí. A to dělají chybu, protože v kolenu jsou kolageny, které můžete užívat v...
VAŘENÍ: Pečené kuře s opečeným bramborem
12.12.2015 21:07
Kdo by neměl rád pečené kuřátko. A to poctivé chlazené. Žádný mražený chudák. No a ke kuřátku se hodí i fajnová příloha. Tentokrát místo vařených brambor či rýže se hodá výborné opečené brambůrky s cibulkou, porkem, špekem a sýrem. Co víc si přát ...
Suroviny: Kuře, pivo, olej,...
VAŘENÍ: Gulášová polévka
07.12.2015 15:07
Gulášovku mám rád a myslím, že je to dobrá alternativa do zimního sychrávého počasí. Jde všelijak vyšperkovat, ale stejně tak jde uvařit i ze zbytků, tak jako jsem to udělal já z uzeného kolena.
Suroviny: Zbytky uzeného kolena, brambory, česnek, cibule, červená paprika sladká i...
VAŘENÍ: Ovarové uzené koleno
06.12.2015 22:01
Snad to není ani recept, ale každopádně se jedná o pochoutku. Která chutná jak teplá, tak i studená.
Suroviny: Uzené vepřové koleno (pěkné masité) a voda.
Postup: Vložíme uzené koleno do hrnce a maso vaříme dokud maso není měkké. Pak baštíme s hořčicí, křenem a...
VAŘENÍ: Instantní nudle se zeleninou, houbami a tofu
06.12.2015 17:47
Další varianta na smažené instantní nudle. Tentokrát s přídavkem bílého tofu. Díky tomu si i tento pokrm bez masa udrží svou výživnou hodnotu ...
Suroviny: instantní nudle, tofu bílé, mrkev, pórek, česnek, jarní cibulka, sojovka, chilli omáčka, pepř a sůl.
Popis: Nudle...
VAŘENÍ: Instantní nudle se zeleninou
04.12.2015 10:10
Máte chuť na něco k svačině a nevíte co ... nudle se zeleninou budou tou pravou volbou. Z mála surovin jde vykouzlit super baštu.
Suroviny: instantní nudle, mrkev, pórek, česnek, jarní cibulka, sojovka, chilli omáčka, pepř a sůl.
Popis: Nudle zalijeme horkou vodou a...