VAŘENÍ: Koleno na pivu v pomalém hrnci

12.12.2015 21:09
Další recept pro milovníky vepřového kolena. Tentokrát koleno připravené v pomalém hrnci. A upřímně nikdy jsem snad nejedl koleno, které by se doslova sypalo. Opravdu delikátní úprava kolene i pro ty co jej moc nemusí. A to dělají chybu, protože v kolenu jsou kolageny, které můžete užívat v mnohem příjemnější formě než v předražených tobolkách z lékárny. Opravdu doporučuji pro rodinnou slavnost, jde je více jedlíků. 
 
Suroviny: Vepřové koleno, pivo, kečup, chilli, cibule, česnek, červená paprika, sůl a pepř. 
 
Postup: Naprosto jednoduché a úžasné jídlo z jednoho hrnce. Takže vykostíme koleno (pokuv vám nepůhde elegantně oklovat kost nevadí přidejte ji také), které osolíme a opepříme. Pokrájíme cibulkuna půlkolečka, česnek na plátky, papriku na kostičky. Tím vyložte hrnec a přidejte koleno a zbytkem zeleniny jej obložte. Připravte si nálev z piva, kečupu a chilli. Tím zalejte koleno a zeleninu. Pomalte 4-6 hodin dle velikosti kolena.