X

VAŘENÍ: Smažený - pečený květák v remosce

20.10.2014 11:16
Kdo by neměl rád smažený květák s bramborem a tatarskou omáčkou. A co takové jídlo udělat trochu lehčí, méně mastné a o něco více křupavější. K tomu všemu bohatě postačí trouba v mém případě remoska, kde ačkoliv se květák nepeče úplně na sucho, tak je v mnohem lepším stavu než...

STAVBA: Vychytávka do obýváku

13.10.2014 21:21
Už bylo načase vyměnit žárovku na drátě za nějaké stropní svítidlo a to tak aby doplnilo interiér. Vzhledem k dřevěné podlaze a dřevěným obkladům jsem měl možnost buď zvolit dřevěný lustr nebo nějaký retro. A shodou okolností jsem takový i našel. Konečně jsem ho včera přimontoval a protože...

e-KNIHA: Štika a zelenáč

30.09.2014 15:32
Dnes jsem na issue.com publikoval již několik let rozpracovanou knížečku o lovu štik. Když jsem ji zběžně pročítal, tak jsem si říkal, že některé údaje jsou již dávno překonané a měla vyjít jakoukoliv formou dříve. Což je asi škoda, ale přesto se domnívám, že i tak má potenciál pro začátečníky v...

VAŘENI: Křídla s americkým bramborem

21.09.2014 21:44
Pečená křídla s americkým bramborem považuji za užasnou baštu. Ideální je jít koupit křídla chlazená a to přímo k řezníkoj. Jednak je maso opravdu čerstvé a velmi chutné. A v neposlední řadě je to paradoxní, ale je levnější než mega - supermarketové balení. Křídla jsou výborná když...

HOUBY: První zdokumentovaná výprava do lesa

21.09.2014 21:43
První výprava do místního lesíka se ukázala jako totální provar. Špatně naplánované a minimální výsledek. Ono přeci jen chodit do lesa po invazích, které připomínají beach Omana je blbost. Ostatně tady v okolí Náchoda není zatím ten pravý začátek. Ačkoliv denně koukám na zprávy a facebook, tak...

VAŘENÍ: Stejky z krkovice

21.09.2014 21:42
Grilovaná krkovička je bašta na kterou nedám dopustit a je mnoho možností nakládání a marinování. Spíše v tomto příspěvku přidám jen několik tipů, které z průměrně ugrilovaného masa jde udělat skutečná bašta. Co se krkovice týče, tak bych řekl, že na vepřové stejný je nejlepší. Krásně se...

BUSHCRAFT: Knihy pro přežití v přírodě

17.09.2014 13:59
Již od svých mladých led jsem se zajímal o život v přírodě. Snil jsem o dobrodružství v divočině, které jsem viděl ve filmech či četl v knihách. Dnes je do velké míry svět globalizovaný a bohužel již ne ve všem shledávám takové potěšení jako dříve. Digitalizace, technika a modení technologie mění...

STAVBA: Uvnitř skoro hotovo, ale venku ...

25.08.2014 22:34
Práce uvnitř domku jsou na dobré cestě a kromě nějakého olištování a drobných dodělávek, kterých je dost, ale na druhou stranu nejsou závažného charakteru, tak je na čase se vrhnout na práce venku. První co mě trápilo jsou věčně zaplevelené růže a další rostliny a tak došla na mulčování. Vzhledem...

VAŘENÍ: Řízeček s pečeným bramborem

19.08.2014 11:26
Před pořádnou prací je potřeba se dobře i nadlábnout a tentokrát došlo na pěkný řízek z kotlety a jako příloha americký brambor se zeleninou. Výbrorná bašta pro všechny co se nechtějí moc dřít s gáblíkem. Obalený řízek natotata a americký brambory koupený v kauflandu. Cirka 30 minut všetně přípravy...

STAVBA: Skříňka do koupelny za pár prdlíků

19.08.2014 11:03
První den dovolené jsem si užil trochu kutilsky. V paneláku máme skříň, která je defakto na odpis, ale napadlo mě jak ji kompletně "recyklovat" než ji jen spálit v kamnech. Jako první recyklát byla skříňka pod umývadlo do koupelny. Vzhledem k bílé barvě skříně se docela hodí a na celou skříňku jsem...
<< 11 | 12 | 13 | 14 | 15 >>