Archiv článků
VAŘENÍ: Vinná klobása s opečeným bramborem
18.12.2015 12:50
Tak trochu příprava a dechustace vinné klobásky od místního řezníka. Musím uznat, že klobáska je excelentní a k tomu opečený brambůrek s klobáskou a pórkem je důstojnou přílohou. Hodila by se asi i tatatská omáčka, ale vzhledem k tomu, že obojí je již dostatečně kalorické, tak není třeba. A...
VAŘENÍ: Fazole pro chlapy
18.12.2015 12:47
Fazole jsou jedinou luštěninou co snad každý chlap může. Těžko říct jestli to máme v krvi od dřívějších prospektorů, kovbojů a dalších bláznů co se toulali po krajině a jediné co si nesli v sedlové brašně byli suché fazole. A co k tomu? Co bylo. A to samé zůstalo i nám kovbojům velkoměsta. Fazole...
VAŘENÍ: Švábské těstoviny s uzeným a sýrem
17.12.2015 13:50
Švábské těstoviny jsou jsou zajímavou alternativou k italský těstovinám. Jsou trochu sytější, ale proč ne. Střední evropa nikdy nebyla růžová zahrada a každý se musel poctivě ohánět a stejně tak se musel dobře najíst. Tento pokrm je jen vlastní výmysl, ale věřím, že germánský předek by s chutí...
VAŘENÍ: Chlebová polévka s párkem
17.12.2015 13:49
Další z chutných polévek, která jde uvařit ze surovin co zpravidla všichni máme doma. Pokud něco chybí, tak lze vynechat vyjma hlavní suroviny. A to je samozřejmě chleba. Počítejme cca se dvěma krajíci na porci. Ovšem osobně radeji vařím střídku a kůrku necháme bokem. Ovšem aby zbytečně nezbyla...
VAŘENÍ: Pavlišov ... Náchodská specialita
16.12.2015 13:36
Snad ani ne recept, ale spíš jen ukázka místní speciality, která je zde na Náchodsku běžná ... pro kohokoliv z mimo kraj velmi zvláštní kombinace. A aby ne za hranicemi náchodska se snad vyskytuje jen trutnovsko, které si tak trochu tuto kombinaci přivlasnilo a pojmenovalo jej Úpický řízek. Což je...
VAŘENÍ: Zelňačka ze syrového zelí
16.12.2015 11:29
Již jsem to psal dříve, ale zelňačka se dá ustrojit všelijak. A tentokrát jsem zvolil variantu ze syrového zelí. Je to jiné, ale opět velmi tak chutná polévka.
Suroviny: Syrové zelí, brambory, cibule, klobása, špek, červená paprika, chilli, majoránka, muškátový oříšek a...
VAŘENÍ: Tofu se zeleninou v hoisin omáčce
16.12.2015 10:32
Další varianta na zdravější večeři. Jako hlavní surovina a hrdina večeře tofu. A jako sekundující chuť je hoisin omáčka. Zajímavá variace na klasickou asijskou kuchyni.
Suroviny: Tofu, mrkev, bílé zelí, paprika, cibule, pórek, žampióny, česnek, hoisin a sojová omáčka, chilli a...
VAŘENÍ: Rokforové noky s grilovaným kuřetem
16.12.2015 10:27
Noky patří do klasické italské kuchyně, trochu se dají přirovnat k českým špalíčkům, ale jsou mnohem jemnější. Není nad to si trochu zaexperimentovat a spojit chutě Itálie a Francie.
Suroviny: Noky, rokfór, smetana, pórek, cibule, olivový olej, trocha másla, sůl a...
VAŘENÍ: Čínská kuřecí nudlová polévka
15.12.2015 10:30
Máte rádi nudlové polévky? Což takhle ochutnat silnou kuřecí polévku ala čína. Jednoduchá a velmi chutná polévka třeba ke svačině nebo jen na zahřátí.
Suroviny: Kuřecí odřezky, kuřecí maso, cibule, skleněné nebo pšeničné nudle, škrob, weisu, sůl a pepř a pro ty co rádi ostré i...
VAŘENÍ: Koleno na pivu v pomalém hrnci
12.12.2015 21:09
Další recept pro milovníky vepřového kolena. Tentokrát koleno připravené v pomalém hrnci. A upřímně nikdy jsem snad nejedl koleno, které by se doslova sypalo. Opravdu delikátní úprava kolene i pro ty co jej moc nemusí. A to dělají chybu, protože v kolenu jsou kolageny, které můžete užívat v...
Záznamy: 41 - 50 ze 274