X
VAŘENÍ: Kabanosový mls
04.10.2015 20:10
Naprosto jednoduchý a velmi chutný i kalorický pokrm. Chutná jak čerstvě upečený, tak i studený. Je to prostě bašta, kterou zvládne každý a určitě nikoho neurazí.
Suroviny: kabanos, cibule, sýr (eidam 30%), hořčice a vajíčka.
Postup: Kabanos nakrájíme na kolečka, která potřeme hořčicí a skládáme je...
VAŘENÍ: Pečená žebra
02.10.2015 08:39
Není nad to si udělat v pátek pěkný podvečer a k večeři si upéci třeba žebra. Podařilo se sehnat opět pěkná placatá žebra, která jsou základem celé bašty. Poté nezbývá nic než jen si vzít lahváče a zajít si ke kamnům dát dvacet. Nic jiného si tato nedietní a nezdravá bomba...
VAŘENÍ: Fazole s tofu
21.09.2015 20:31
Jakožto milovník fazolí jsem opět po nějakém čase se dal do přípravy svého oblíbeného jídla, ale tentokrát s drobnou změnou. Ačkoliv fazole připravuji stejným způsobem, tak tentokrát jsem vynechal uzeninu jako takovou a vyzkoušel přidat do fazolí uzené tofu. A abych byl upřímný, tak jsem ani...
PES: Nejlepší přítel člověka
17.09.2015 08:55
Ano, je to snad ani nemožné, ale do rodiny přišel nový mazlík s jméném Rozárka. Je to fenečka rasy kavalír king charles španěl. Roztomilá, milá a hodná od prvního dne. Prrvních několik fotek níže. Galerie včetně dalších článků bude následovat :o))))
6 týdnů
8týdnů
9 týdnů
10 týdnů
Tři...
VAŘENÍ: Čínská ostrá kyselá polévka (jako z bistra)
30.08.2015 20:36
V asijské kuchyni si neumím představil lepší polévku než čínskou ostrou kyselou polévku. Je to něco proč rád chodím do pochybných asijských bister. Další chody ne vždy jsou tak dobré jako polévka. Jak jsem hledal recepty, tak u jednoho z nich byla hláška, se kterou musím...
GRILOVÁNÍ: Špíz z uzené krkovičky
27.08.2015 22:01
Není nad to si připravit špíz, který jde stejně tak dobře zbaštit studený jako teplý. Leč pro mlsné huby jako jsem já je vhodnější ogrilovaný špíz. A to ne tak ledajaký. Pěkně v pivu, oleji a grilovacím koření naloženou krkovičku. To již je jiná bašta …
Suroviny: na kostky marinovaná...
VAŘENÍ: Smažené nudle s vepřovým masem
13.08.2015 20:34
Obdoba nudlí s tofu a tak více méně postup je stejný. Ale s tím rozdílem, že maso připravím si dopředu a to tak, že plec, krkovičku nebo kotletu nakrájím na tenké nudličky a naložíme do oleje a směsi koření dle chuti. Osobně jsem měl nové čerstvé originální koření na gyros. Je dosti...
VAŘENÍ: Smažené nudle s tofu
13.08.2015 20:31
Skvělá, snadná a zdravá alternativa ke smaženým nudlím co každý zná z asijsko/vietnamsko/čínských bister. Vhodné jak pro vegetariány, tak i pro ty co nemají v letošních vedrech chuť na těžké jídlo s omáčkou a knedlíkem. To více méně byl i můj případ. Jak jsem sliboval je to...
GRILOVÁNÍ: Grilovaná kukuřice
02.08.2015 20:46
Vařená kukuřice patří mezi letní přímořské pochoutky. Člověk si leží v klidu na pláži a najednou z dálky slyší kukuruza kukuruza (případně dále
na balkáně carevica :o))) ). Málo kdy odolám. A protože si rád dám kukuřici i doma, tak ji doma dělám malinko jinak. Je o trochu plněnjší v chuti,...
GRILOVÁNÍ: Grilovaný bramborový špíz
02.08.2015 20:39
Při letošních letních teplotách mě přepadla myšlenka na nějaké lehké, ale chutné jídlo z grilu kde by hlavní surovinou byl brambor. NEvím proč, ale hned
od začátku jsem myslel na špíz. Když jsem se podíval po netu, tak jsem našel salámové, sýrové, masové, ale ne zeleninové špízy (ovšem moc poctivě...