VAŘENÍ: Švábské těstoviny s uzeným a sýrem

17.12.2015 13:50
Švábské těstoviny jsou jsou zajímavou alternativou k italský těstovinám. Jsou trochu sytější, ale proč ne. Střední evropa nikdy nebyla růžová zahrada a každý se musel poctivě ohánět a stejně tak se musel dobře najíst. Tento pokrm je jen vlastní výmysl, ale věřím, že germánský předek by s chutí blabal :o))))
 
Suroviny: Švábské těstoviny, uzené, cibule, pórek, eidam, rokfór, pórek, smetana, olej, sůl a pepř. 
 
Postup: Na trošce oleje smažíme cibulku, těstoviny, pórek, osolíme dle potřeby a opepříme, přidáme smetanu a chvilku podusíme. Osobně mám rád toto jídlo jíst z keramické misky a servírujo tak, že prokládáme vrstvu těšstovin s uezným a přidáme strouhaný eidam a nivu s pórkem. A to do té doby co miska není plná.