VAŘENÍ: Ostrá kyselá polévka s kuřecím masem

04.12.2015 09:51
Tentokrát změna a uvařil jsem si na zahřátí tradiční čínskou ostrou a kyselou polévku s kuřecí masem. Více méně se jedná o shodný recept, který jsem uváděl na tomto webu tento týden. Každopádně ať s masem nebo bez ... prostě bašta. 
 
Suroviny: Kuřecí maso, mrkev, bílé zelí, žampiony, hlíva ústřičná, jarní cibulka, vajíčko, bramborový škrob, sojová omáčka, rýžový ocet, drcené chilli, weisu a pár kapek oleje.  
 
Postup: Asi nejpracnější část je všechnu zeleninu a houby nakrájet na co nejmenší kousky ... jarní cibulku jen spodní část. Když máme nakrájeno, tak na oleji podusíme houby a zeleninu. Zalijeme vodou a přidáme zeleninový bujón. Vaříme a přidáme sojovou omáčku, chilli, ocet. Když jsou houby měkké a zelenina křupe přidáme ve vodě máčeny škrob a přidáme vařené kuřecí maso. Chvilku povaříme a přidáme wei su. Po chvilce přidáme rozmíchané vajíčko a stahneme hrnec z kamen. Nakonec ozdobíme horní částí jarní cibulky. Podáváme horké, ostré a kyselé :o)))))