VAŘENÍ: Marinované sojové maso ... i pro masožravce

12.11.2015 18:52

Co ser týče zdravé výživy, tak se čas od času člověk snaží pro to svoje drobné tělíčko něco zdravého uvařit. Nejsem příznivcem prumyslově vyrobeného sojového protejnu, který se označuje jako sojové maso. Z vlastní zkušenosti vím, že základem je ochucení ... o opačném případě se nedivím, že jsou lidi co jim takové jídlo smrdí a ani se nedivím.Toto je ovšem vyjímka za kterou ručím. Ti co mě znají dobře vědí, že mám mlsnou hubu. Je mě celkem jedno co je to za suroviny, ale musí to být dobré.

Suroviny: Sojové kostky, bujon, chilli mleté, cibule, pórek, worchesterová a sojová omáčka, chilli mleté, červená paprika, česnek, vinný ocet, hořčice, bílé víno, kečup.

Postup: Vyjimečně poměrně dost surovin, ale je to nutné. Do vroucí vody cca 1 litr vhodíme kostku bujónu, chilli, pepř a sojové nudličky. Vaříme 15-20 minut. Pak necháme okapat a vymačkáme co nejvíce tekutiny. Do vhodné nádoby náme na kolečka nakrájenou cibuly, pórek, a veškeré další koření ... vařím vždy od oka .. tak od oka. Směs necháme uležet cca 2-3 hodiny a nakonec na oleji opečeme. Původně to měla být variace na kaťák ze sóji, ale neměl jsem všechny suroviny, tak z toho vzniklo toto. Málo kdo pozná z čeho se vlastně pokrm skládá. Sojová oachuť je pryč.