VAŘENÍ: Fazole s tofu

21.09.2015 20:31

Jakožto milovník fazolí jsem opět po nějakém čase se dal do přípravy svého oblíbeného jídla, ale tentokrát s drobnou změnou. Ačkoliv fazole připravuji stejným způsobem, tak tentokrát jsem vynechal uzeninu jako takovou a vyzkoušel přidat do fazolí uzené tofu. A abych byl upřímný, tak jsem ani nepoznal rozdíl jestli baštím točeňák nebo tofu.

 

Suroviny: Fazole v konzervě, cibule, česnek, tofu, chilli, worcestrová omáčka, sójová omáčka, kečup, olej, sůl a pepř.

 

Postup: Naprosto jednoduché …. Na drobno pokrájenou cibulku dáme osmažit do sklovita na olej, přidáme fazole, kečup, sójovou, worcestrovou omáčku.  Necháme vydusit co nejvíce vody, ale již přidáme nadrobno posekaný česnek a chilli. Když již fazole mají žádanou konzistenci dochutíme solí a pepřem (případně omáčkami). A jako ideální příloha je čerstvý chléb.