VAŘENÍ: Červené thajské jungle curry

11.11.2015 19:55

Thajská kuchyně nepatřím mezi nejběžnější v našich zeměpisných šířkách, ale díky rozsáhlému sortimentu v supermarketech najdeme spousty surovin pro přípravu autentických asijských surovin. Tentokrát jako rychlovku a snadné jídlo volím RED JUNGLE CURRY S TOFU … červené kari je poměrně známé, ale čím blíže se budete přibližovat v Thajsku k horám tím častěji se setkáte s jungle curry. Což je v podstatě stejné curry jako známe, ale bez kokosového mléka. Je poněkud pálivější a má intenzivnější chuť.

Suroviny: Tofu bílé, mrkev, cibule, zelí, hlíva ústřičná, pórek, pasta červeného kari, zeleninový bujón, trocha oleje.

Postup: Pokrájíme tofu na kostičky, mrkev na sirky, cibuli na osminky, zelí a hlívu na nudličky a púrek na půlkolečka. Na pánev postupně přidáváme zeleninu dle tvrdosti, takže cibule, mrkev, hlíva, pórek. Vše rychle osmahneme a přidáme zeleninový bujón a cca 3dc vody. Přivedeme k varu a přidáme 2-3 lžíce pasty. Necháme povařit a vyvařit trochu tekutiny … a pokrm je hotový. Podáváme ideálně s jasmínovou rýží.