MINIMAL FEEDER

16.02.2015 09:12



V tomto krátkém článku bych rád ukázal další možnost lovu feederem. Jak z názvu asi vyplývá, tak jde o minimalistický feeder. V čem minimalistický? Lov hrouzku, plotiček a ouklejí? Naopak ryba by měla být na prvním místě, ale minimalismus je skvělá věc pro rychlé přesuny po lovištích. Osobně v tomto duchu rád lovím na malých řekách kde v tůni ryby jsou, nejsou a nebo je nepřesvědčím k záběru. Nač tedy tahat bednu, slunečník a spoustu dalšího haraburdí, které se hodí pro lov na jednom místě. Ovšem feeder v pohybu má svoje kouzlo, trochu se podobá aktivním technikám jako přívlač či muškaření. Ostatně i plavaná v podobě lovu boloňskou metodou je aktivní. A k tomu je dobré přizpůsobit feeder.

Zapomenutá stará ramena řeky Metuje

Při toulání po řece mě stačí poměrně malý batoh, který obsahuje jen minimum věcí k lovu. Feederová krmítka, vlasce, háčky atd … . Co se týče praktického vybavení je na prvním místě prut s navijákem, přední vidlička, menší podběrák a případně i mini třínohá stolička. Je to neuvěřitelné, ale toto vybavení se vejde do malého batohu. Díky tomu rybář se stává lovcem a nečeká jen pasivně na záběr. Tuto techniku jde praktikovat jak na řece, tak i na velké nádrži. Zatímco na řece hledáme místa kde se ryby zdržují, tak na velké stojaté vodě hledám migrující hejna (což je obtížné, ale někdy se zadaří).

I na řece jako je Labe se dá nachodit spousta kilometrů při aktivním lovu

Tento článek je opravdu velmi krátký, ale nedalo mi abych nereagoval na některé názory, že bez bedny nebo křesílka to nejde. Jde a mnohdy je rybaření efektivnější, ale pravda i fyzicky náročnější. Což považuji za kouzlo této metody.

Redakce Feederweb.eu

745x100-rybari-gif-anim.gif