VAŘENÍ: Zapečené brambory s kysaným zelím
Jak se čas od času zmiňuji, tak miluji skromná a nápaditá jídla a toto považuji za jedno z nich. Upřímně řečeno nikdy jsem nepřišel na chuť „tradičním“ francouzským bramborům. Každopádně internet vyhodil odkaz na brambory zapečené se zelím a tak sobotní oběd byl jasný.
Suroviny: Brambory, anglická slanina, cibuli, šlehačka, sůl a pepř.
Postup: Syrové brambory nakrájíme na cca 0,5 cm plátky, kterými pokryjeme dno remosky (ideálně vymazané jakým tukem. Na tuto vrstvu brambor položíme vrstvu kysaného zelí. Na zelí položíme vrstvu cibule a na nic položíme na špalíčky nakrájenou anglickou slaninu. Zakryjeme další vrstvou brambor. Nakonec vše zalijeme šlehačkou. Pečeme do zezlátnutí horní vrstvy brambor. V remosce trvá pečení cca hodinku.