VAŘENÍ: Vinná klobása s opečeným bramborem
18.12.2015 12:50
Tak trochu příprava a dechustace vinné klobásky od místního řezníka. Musím uznat, že klobáska je excelentní a k tomu opečený brambůrek s klobáskou a pórkem je důstojnou přílohou. Hodila by se asi i tatatská omáčka, ale vzhledem k tomu, že obojí je již dostatečně kalorické, tak není třeba. A vlastně jsem ji ani nepostrádal.
Suroviny: Vinná klobása, brambory, suchá klobáska, pórek, pepř, špetka chilli, pórek a ideálně domácí sádlo.
Postup: Na sádle začneme opíkat vařené brambory, přidáme klobásu, pepř, chilli a po nějaké době i pórek. Opíkáme do zlatova. Mezitím přidáme i vinnou klobásku a opékáme z obou stran. Na talíř servírujeme klobásu, brambory i výpek ... nedietní, kalorické ale velmi chutné !!!