VAŘENÍ V KOTLÍKU: Bramborový guláš bez uzeniny
Když bramborový, tak bramborový. Takže netřeba shánět buřt či jiné maso a vystačíme si jako s hlavní ingrediencí … s bramborem. Ovšem to, že maso se v takovém guláši nenachází, tak v žádném případě nelze říct, že je to pokrm špatný … ba naopak. Vyzkoušejte a posuďte sami.
Suroviny: Brambory 1 kg, Bujon zeleninový, Gulášové koření, Majoránka, Mletá paprika sladká, Olej a Solamyl.
Postup: Osmahneme 2 větší nakrájené cibule, přidáme lžíci sladké papriky, 1 lžíci gulášového koření a 1 kg na větší kousky nakrájených brambor a vaříme, dokud brambory nezměknou. Guláš můžeme trochu zahustit bramborovým škrobem rozmíchaným ve vodě, okořenit majoránkou. Podáváme s tmavým chlebem.
Není nad úspornější recept než klasický bramborový guláš ovšem bez uzenin. Věřte nebo ne, když to nezkazíte je to super "žrádlo".