VAŘENÍ V KOTLÍKU: Úsporný trampský buřtguláš s okurkovou vložkou
Buřtguláš je naprostá klasika od táborových ohňů. S tím, že jsem se naučil přidávat i kyselou okurku včetně trochy láku. Vyžene buřtguláš tak do naprosté špičky a nebude se moci od kotlíku odtrhnout.
Suroviny: 2 brambory, 2 vuřty, 2 lžíce polohrubá mouka, sůl, libeček, 1 velká cibule, pepř, sádlo nebo olej, majoránka, bobkový list, 3 lžíce mleté sladké papriky, 3 kyselé okurky i s trochou láku.
Postup: Olej nalijeme do kastrolu, na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené buřty a na kostky nakrájené brambory. Osolíme, vše osmahneme a přidáme mletou papriku, libeček, mletý pepř, majoránku a bobkový list. Buřt guláš zalijeme horkou vodou či vývarem, povaříme a zahustíme jíškou. Dochutíme nadrobno pokrájenými okurkami a lákem. Provařený buřt guláš podáváme s čerstvým pečivem.