VAŘENÍ V KOTLÍKU: Kotlíková zelňačka
Suroviny: 1,5 litru vývaru z uzeného masa, 6 dkg sádla, 5 dkg cibule, 0,5 kg kysaného zelí, půl lžičky soli, špetka mletého pepře, půl klobásy, 30 dkg uzeného masa,
0,5 kg brambor, 1 ks taveného sýra, 2 dcl šlehačky, špetka sladké papriky, 0,5 lžičky gulášového koření, 4 stroužky česneku.
Postup: Cibulku osmahneme na sádle, přidáme klobásu nakrájenou na kolečka, podusíme, přidáme zelí,brambory nakrájené na kostičky, sůl, úepř, uzené maso a vše podlijeme
vývarem. Vaříme tak dlouho, až zelí změkne – min. 20 minut. Nakonec přidáme česnek, sladkou papriku, gulášové koření, tavený sýr na zahuštění a šlehačku.