VAŘENÍ V KOTLÍKU: Klasický kotlíkový guláš

30.04.2015 07:41

Není nad nesmrtelný kotlíkový guláš. Ačkoliv tradiční maďarský gulyás je odlišný od české varianty, tak sám za sebe jednoznačně volím oblíbenou českou variantu.

Suroviny: Hovězí maso 400g, sádlo 2 lžíce, slanina 40g, cibule 1ks, sůl, paprika sladká 1 lžička, pepř, brambory 400g, rajčata 2 ks, zelená paprika 1ks.

Postup: Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Sádlo a nakrájenou slaninu rozškvaříme v kotlíku, přidáme očištěnou, nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme mletou papriku, maso, sůl, pepř a dusíme ve vlastní šťávě. Když šťáva vysmahne, podlijeme maso horkou vodou a pomalu dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme očištěné a na kostky nakrájené brambory, očištěnou, nakrájenou papriku, rajčata a vše smícháme s masem. Podle potřeby ještě podlijeme vodou a uvaříme doměkka. Podáváme s chlebem.