VAŘENÍ V KOTLÍKU: Chlebová polívka s párkem
Klasická žebrácká polévka vylepšená o párek. Nejlepší způsob jak zpotřebovat starý chléb.
Suroviny: Tvrdý chléb, 1,5 l vývaru, 200 g tvrdého chleba, 60 g sádla, 1 cibule, mletá sladká paprika, sůl, 2 vejce, 100 g párků, zelená petrželka
Postup: Suchý chléb nakrájíme na kousky. V kotlíku rozehřejeme sádlo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, nakrájený chléb a vše osmahneme. Potom přilijeme vývar, přidáme papriku, sůl a necháme asi 20 minut vařit. Potom promačkáme vidličkou. Vklepneme vajíčka a za stálého míchání povaříme. Přidáme na kolečka nakrájený (případně předem opečený) párek, prohřejeme a podáváme s pečivem.