VAŘENÍ: Tofu se zeleninou a rýžovýma nudlema
10.01.2016 20:37
Další varianta na přípravu tofu se zeleninou. Tentokrát jsem zcela vyjimečně místo japonské světlé sojové omáčce sáhl po čínské husté tmavé. A to že to nebyla chyba ocenili strávníci. Tentokrát jsem byl rád, že jsem měl po ruce více druhů zeleniny. Takže barevná kompozice se povedla. A teď k receptu.
Suroviny: Lahůdkové tofu, mrkev, cibule, bílé zelí, pórek, salátová okurka, zelená a červená paprika, jidášovo ucho, houba šitake, silné rýžové nudle jako příloha a ledový salát na ozdobu.
Postup: zeleninu nakrájíme na vhodné kousky a to samé s houbama. Smažíme od tvrdších po měkčí zeleninu. Přidáme tofu, sojovou omáčku a krátce podusíme. Mezitím zalejeme vroucí vodou rýžové nudle a obložíme talíř ledovým salátem. Když je vše prohřáté podáváme.