VAŘENÍ: Tofu s pekingským zelím
V jednoduchosti je síla a to platí i o variantě tofu s pekingským zelím. Rychle smažená zelenina, osmažené tofu, ochucené a zahuštěné a nakonec hustě posypané smaženou cibulkou. Co víc dodat než recept.
Suroviny: Tofu, čínské zelí (pouze košťál), jarní cibulka, smažená cibulka, ústřicová, sojová, rybí a chilli omáčka a olej.
Postup: Jako vždy je nejdříve nutné ochutit tofu (měl jsem jen bíle). Ochucení je snadné a dělám to tak, že jej nakrájím na plátky ty osolím, opepřím a přidám další koření dle chuti (favorit je grilovací koření). Takto připravené tofu je třeba osmažit na oleji dokud nezačne zlátnout z obou stran. Tofu dáme stranou a na zbytku oleje osmahneme pekingské zelí a jarní cibulku (vše musí být křupavé). Vrátíme tofu a ochutíme omáčkami (pozor vše je samo o sobě dost slané). A nakonec servírujeme samotné nebo s rýží.