VAŘENÍ: Thajská polévka

23.11.2015 16:30
Klasická úprava thajské polévky tom yam v zeleninové verzi. Tedy postrádaje krevety i kuřecí maso. Vzhledem k exotické chuti není třeba dodávat další suroviny a uvařit si tuto super zahřívací polévku v odlehčené formě. 
 
Suroviny: Červená kari pasta, rýžové nudle, cibule, bílé zelí, pórek, jarní cibulka, šťáva z citronu či limetky, rybí omáčka, rýžový ocet, chilli, pepř a trocha oleje. 
 
Postup: Zeleninu nakrájíme na přiměřené kousky, cibuli nakrájíme na půkolečka, které osmahneme na pár kapkách oleje a přidáme i další zeleninu. Zalejeme vodou a vmícháme dvě lžíce kari pasty a přivedeme k varu, ochutíme octem, rybí omáčkou, pepřem a citronovou šťávou. Přidáme chilli podle chuti. Přidáme do vroucí polévky nudle a stáhneme z ohně. Když jsou nudle měkké přidáme kousky citrónu či limetky, zelené části jarní cibulky a podáváme. Pro milovníky chilli přidáváme i chilli omáčku ať si každý život přiostří podle chuti.