VAŘENÍ: Stejky z krkovice
Grilovaná krkovička je bašta na kterou nedám dopustit a je mnoho možností nakládání a marinování. Spíše v tomto příspěvku přidám jen několik tipů, které z průměrně ugrilovaného masa jde udělat skutečná bašta. Co se krkovice týče, tak bych řekl, že na vepřové stejný je nejlepší. Krásně se mastí sama a díky tomu je krásně šťavnatá. Každopádně ten tip/y: 1 grilujte zprudka. Místo pomalého dlouhého opékání dávám přednost technice jako je BBQ. Tedy grilování při vysoké teplotě. Do masa se krásně vypálí grid (čárky z roštu) a stejk vypadá opticky dobře. Propečenost je u vepřového poměrně zásadní. Oproti hovězímu nejde podávat skoro „syrové“. Ale zase oproti drůběžímu si můžeme dovolit o něco více. Přeci jen náš vepř bude zdravější :o))) … druhý tip je poté co si myslíme, že maso máme dobře ugrilované, tak si připravím alobal. A maso do něj na 10-15 minut zabalím (klidně všechny stejky). Díky této úpravě maso zkřehne a je měkoučké a šťavnaté (opravdu doporučuji). Co stejk vypotí jde použít jako sosík na polití masa na talíři …