VAŘENÍ: Smažené nudle s vepřovým masem
Obdoba nudlí s tofu a tak více méně postup je stejný. Ale s tím rozdílem, že maso připravím si dopředu a to tak, že plec, krkovičku nebo kotletu nakrájím na tenké nudličky a naložíme do oleje a směsi koření dle chuti. Osobně jsem měl nové čerstvé originální koření na gyros. Je dosti výrazné, aby se i v nudlích projevila. V podstatě obdobný postup jako u předchozího recepty jen s tím rozdílem, že s masem jsou nudle chutnější :o)
Suroviny: Naložené maso v oleji a koření, mrkev, cibule, česnek, pórek, bílé zelí, sójová omáčka, ústřicová omáčka, chilli omáčka, olej, pepř a sůl.
Postup: Jednoduchý jako facka, takže maso pokrájíme na nudličky a dáme jako první osmahnout, mezitím si na jednotlivé kousky pokrájíme zeleninu a česnek na tenké plátky. Co je maso opečené, tak jej dáme k teplu a na stejné pánvi opékáme postupně, mrkev, cibuli, pórek a česnek. Vedle si ze všech dalších surovin připravíme zálivku. S tím, že je ještě potřeba připravit si nudle. Na to stačí obyčejné pšeničné (měl jsem nudle chow mein z Lídla). Ty postačí jen spařit horkou vodou a počkat až změknou. No a finiš je rychlý a zábavný. Do osmažené zeleniny vrátíme maso a lehce prohřejeme, přidáme nudle a lehce dále opékáme no a na nakonec zalejeme připravenou zálivkou. Pokud je zálivky více necháme odvařit a hnedle podáváme. Chuť jako z bistra. Docela jsem byl příjemně překvapený, že v lesích mezi veverkami kde připravit chutný asijský pokrm.