VAŘENÍ: Smažená rýže se zeleninou
26.11.2015 22:16
Napadla mě další varianta jak si udělat lehčí, ale vydatnou večeři. Základem zelenina, rýže a omáčky. Toť vše. Výhoda takových lehkých večeří je to, že si člověk může naservírovat celou hromadu a není přežraný jako když si dá k večeři pečené koleno :o)))) (to se to kecá když se zrovna peče :o))) ). Pro milovníky voňavých a ostrých jídel z asijské provenience.
Suroviny: klasická skladba zeleniny a hub. Tedy mrkev, pórek, zelí, cibule, červená paprika, řapikatý celer, šitake, jidášovo ucho, sojová omáčka, rybí omáčka, rýžové víno, chilli, weisu, trocha oleje a vařená rýže.
Postup: zeleninu i houby nakrámena přiměřené kousky a na lžíci oleje smažíme, až je zelenina prosmažená, přidáme rýži a dál smažíme. Mezi tím si připravíme ze zbytku surovin zálivku, kterou ke konci smažení přidáme do směsi zeleniny a hub. Poprášíme weisu, promícháme a podáváme. Ideální je ozdobit pokrm jarní cibulkou.