VAŘENÍ: Silvestrovské koleno v pomalém hrnci
03.01.2016 11:02
Je již tradicí v mnoha rodinách, že se k silvestrovské večeři připravuje ovárek. Tu z plece, tam z bůčku a nebo z vepřového kolena. Abych byl naprosto upřimný, tak ovar z kolena moc nemusím a tak jsem rád, že mohu použít pomalý hrnec, který připraví koleno tak, že jej bude milovat každý. Naprosto měkké a chutné. Není nad to, když z kolena maso samo odpadá ...
Suroviny: Vepřové koleno, pivo, hořčice, kečup, drcené chilli papričky, cibule, mrkev, sůl a pepř.
Postup: Naprosto jednoduché ... vykostíme koleno, to osolíme a opepříme. Mezitím si připravíme nálev, kdy nahrobo nakrájíme cibuly, mrkev na půlkolečka, přidáme chilli podle chuti, cca deci piva a od oka hořčice a kečup. Promícháme a touto směsí potřeme koleno. To včetně kostí vložíme do pomalého hrnce a pomalíme cca 4-6 hodin na 2 stupěň. Podáváme s chlebíčkem a pivem ... mlaskáme do plného bříška.