VAŘENÍ: Ostrá kyselá polévka bez masa

01.12.2015 10:35
Nemohu si pomoci, ale ostrá kyselá polévka původem z číny je mojí oblíbenou. Říkal jsem si jestli skutečně je nutné ji dělat i z takových surovin jako je maso. A co se ukázalo? Ne nutné to není a proto Vám předám autentický recept na tuto polévku ve vegetariánské verzi. Vegani vynechají vejce. 
 
Suroviny: Mrkev, bílé zelí, žampiony, hlíva ústřičná, jarní cibulka, vajíčko, bramborový škrob, sojová omáčka, rýžový ocet, drcené chilli, weisu a pár kapek oleje.  
 
Postup: Asi nejpracnější část je všechnu zeleninu a houby nakrájet na co nejmenší kousky ... jarní cibulku jen spodní část. Když máme nakrájeno, tak na oleji podusíme houby a zeleninu. Zalijeme vodou a přidáme zeleninový bujón. Vaříme a přidáme sojovou omáčku, chilli, ocet. Když jsou houby měkké a zelenina křupe přidáme ve vodě máčeny škrob. Chvilku povaříme a přidáme wei su. Po chvilce přidáme rozmíchané vajíčko a stahneme hrnec z kamen. Nakonec ozdobíme horní částí jarní cibulky. Podáváme horké, ostré a kyselé :o)))))