VAŘENÍ: Kuřecí křídla pro gurmána
Kuřecí křídla považuji za naprostou delikatesu pokud se udělá dobře. Nikdy nestačí jedno, dvě či tři, ale pěkně plný pekáč. Pak už jen zapomenout na dobré mravy a vzpomenout na Tudorovské hostiny. Házení kostí za sebe povoleno ... ne teď si trochu dělám legraci. Faktem je, že křidélka mohou být i rychlou a chutnou večeří nebo jen něčím co zakousnete k pivu či vínu.
Suroviny: Kuřecí křidélka, koření gyros (ideálně originál z Řecka), ciule, česnek, sůl, pepř a trochu oleje. Na potírání kečup, pivo, pár kapek oleje, worchesterovou omáčku a mleté chilli.
Postup: Jako vždy snadný jako facka. Pěkně křidélkaočistíme pokud je to nutné. Pak nařežu kůžy. Do pekáče (v mém případě remosky) rozdrobíte na půlkolečka cibulku a na plátky česnek. Trochu oleje a už sázáme okořeněná a osolená křídla. Pmalinku pečeme, jakmile křidélka začínají býti k nakousnutí potíráme připravenou omáčkou a ještě chvilku pečeme. Ideální přílohou je čerstvý chleba.