VAŘENÍ: Kuře v pomalém hrnci
Doma v lednici se klepalo chlazené kuře … chudák. Bylo samo samotinké a zapomenuté s tím, že nikdo si na něj nebrousil drápy. Takže jsem se ho ujal a uložil do pomalého hrnce na zeleninu … inu bylo to velmi dietní … celkem i chutné, ale klasické pečené kuře je lahoda … i když je pravda, že pokud by se jednalo o samotné kuře, tak by výsledek mohl být výrazně lepší. Zelenina pustila dost vody a kuřátko místo toho aby se peklo, tak se spíše dusilo.
Suroviny: kuře, cibule, česnek, mrkev, zelí, grilovací koření a trocha bílého vína.
Postup: Zeleninu nakrájíme na tvar dle libosti a uložíme do pomalého hrnce, zalijeme trochou vína a vložíme kuře. Zapneme na druhý stupeň a pomalíme cca 3-4 hodiny.
Výsledek je měkoučké kuře, které se takřka rozpadá. Pro dokonalý efekt doporučuji dopéci pod grilem nebo v troubě. Pro zachování dietního stavu konzumujeme přímo z hrnce … příště zkusím kuřátko péci v hrnci naprosto samostatně bez zeleniny. A uvidíme jaký to bude mít efekt.