VAŘENÍ: Kachna v pomalém hrnci
Kachničku tu já rád ... tuze rád a tak jsem chtěl další baštu vyzkoušet v pomalém hrnci. Zatímco v létě je nádhera grilovat nebo vařit v kotlíku, tak na podzim a v zimě je fajn si v klidu něco pomalého upéct. No a proč ne zrovna tu kachnu. Všem doporučuji ... jednoduchá, chutná a masíčko je jako máslo.
Suroviny: Kachna (měl jsem cca 2,2kg), kmín, sůl. Holt v jednoduchosti je síla ...
Postup: Osolenou a okmínovanou kachnu vložíme do keramického hrnce a pomalíme 5 hodin. Když je kačenka pěkně vypečená a měkoučká, tak pro barvičku je vhodné ji ještě 30 minut grilovat v troubě. Žádné podlejvání ... nic jen pomalinku péci. Není třeba ani dopékat, ale pak je to taková bledulka a hlavně oči rádi jedi.