VAŘENÍ: Kabanosový mls
Naprosto jednoduchý a velmi chutný i kalorický pokrm. Chutná jak čerstvě upečený, tak i studený. Je to prostě bašta, kterou zvládne každý a určitě nikoho neurazí.
Suroviny: kabanos, cibule, sýr (eidam 30%), hořčice a vajíčka.
Postup: Kabanos nakrájíme na kolečka, která potřeme hořčicí a skládáme je do pekáče, tuto vrstvu pokryjeme na tenko a na půlkolečka pokrájenou cibulí a nakonec zasypeme strouhaným sýrem. Vrstvy opakujeme dle hladu, počtu strávníků nebo dle množství surovin. Ovšem ideální jsou minimálně 2 vrstvy. A dáme péci do remosky na 50 minut. Po padesáti minutách zalejeme obsah remosky směsí míchaných vajec a pečeme dalších 10 – 15 minut. Ideální příloha je rohlík.