VAŘENÍ: Gulášová polévka

07.12.2015 15:07
Gulášovku mám rád a myslím, že je to dobrá alternativa do zimního sychrávého počasí. Jde všelijak vyšperkovat, ale stejně tak jde uvařit i ze zbytků, tak jako jsem to udělal já z uzeného kolena. 
 
Suroviny: Zbytky uzeného kolena, brambory, česnek, cibule, červená paprika sladká i pálivá, muškátový oříšek, majoránka a hovězí bujón. 
 
Postup: Osmahneme cibulku, přidáme maso a červenou papriku. Lehce osmahneme a přidáme vodu do které rozdrobíme bujón. Vačíme, přidáme pálivou papriku a brambory.  Když jsou brambory měkké, tak přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný muškátový oříšek a majoránku. Již nevaříme a podáváme třeba s čerstvým rohlíkem.