UL přívlač v Chorvatsku

29.03.2014 09:56

Moře má neomezené možnosti a lov přívlačí jakbysmet. Dle statistik návštěvnost Jadranu nepolevuje ač se turisté začínají hojně objevovat na exotických místech. Výjimečnost jadranu je pravděpodobně ve velmi čisté vodě a relativní hojnosti podvodního života. Při pobřeží se sdružují rybky menších velikostí popř. mladé exempláře větších ryb. Čas od času se k pobřeží přiblíží i větší ryby, ale o ty se zpravidla postarají místní. Turista má několik možností jak si zarybařit.

Když vynechám profesionální služby chorvatských rybářů (big game), tak turisté zpravidla loví na plavanou z mol či přístavů. Tato metoda je velmi efektivní, ale mnoho ryb se zpravidla neloví. Ale zběhlí rybář dokáže nalovit velké množství rybek.

Pokud se člověk nechce věnovat plavané je tady možný efektivní a mnohem zábavnější přívlač. Není nutné sebou brát mnoho vybavení. Pokud mířím na jadran, tak s oblibou si beru malý UL vláčecí prut 2-8g. Krabičku marmyšek, umělých červů, malé smačky. Těchto několik málo nástrah postačí bohatě na pobavení se v lovu. Mořani a hlaváči prakticky útočí na jakékoliv sousto, které jim přijde do cesty. S rozdílem, že Mořan obecný je obyvatelem středního sloupce a hlaváči se drží při dnu.

S UL vybavení se člověk doslova vyblbne až se mu začne stýskat po našich tlouštích a okounech.