Tuning nudlové instantní polévky

07.05.2014 15:33

Každý zná a občas musel požít nudlovou čínskou polévku. Brával jsem si ji do práce když bych dostal hlad … chuť asi ne. Ať si člověk vezme od hovězí po krevetovou, tak státe ta stejná chuť. Napadlo mě otestovat různé polévky u našich vietnamských spoluobčanů, ale pořád je cítit chemie a  kdo ví co. Ale jednou mě napadlo použít takovouto polévku jako polotovar. A hle objevilo se něco jedlého, rychlého a dá se vozit i k vodě.

Suroviny: Pytlík nudlové „čínské“ polévky, cibule, česnek, pórek, zelí (čínské nebo i bílé), bambusové výhonky, sojová omáčka, vegeta, chilli papričky, vinný ocet a nezapomenout na uzený či pečený bůček.

Postup: Tentokrát nic světoborného co jde nakrájet na větší sousta (rád pojídám výsledný produkt hůlkami). Vše nakrájíme na plátky, vyjma bůčku ten na kostičky. Suroviny dáme do hrnce či menšího rendlíku a přidáme sojovku, pytlík od instantní polévky (tuk ne), chilli papričky, vegetu a přivedeme k varu. Vzhledem k tomu, že zelenina by měla být křupavá na skus, tak není dobré dobu varu přehánět. V podstatě jen  ohřát. Když polévka dojde k varu, tak je to tak akorát. Přidáme instantní nudle a dochutíme octem, případně dosolíme nebo přidáme chilli. A můžeme servírovat.  Kdo chce může zahustit škrobem případně přidat vajíčko aby se polévka přibližovala skutečně čínské polévce. Každopádně výsledek je zajímavý. O tisíc procent lepší než jen spařená polévka. Díky tomu, že se v receptu používají takřka veškeré suroviny z instantní polévky a vegeta (oboje glutamát), tak polévka nebude patřit k těm nejzdravějším. Ale pokud se stane, že máte zeleninu a instantní nudlovou polévku je možné vytvořit cosi co jde i jíst s chutí.